Gyros - vepřové nudličky

Koho by nezlákalo šťavnaté, chutné masíčko.
Ingredience aneb co potřebujete
olej
sůl
černý pepř - mletý
zelenina jako obloha (např. paprika-červená)
3 prolisované stroužky kvalitní česnek
3 polévkové lžíce olej např. řepkový
1 ks koření Gyros
1 kávová lžička bramborový škrob Solamyl
4 - 6 plátků maso - vepřové
5 lžic kečup
Postup vaření podle receptu
V obchodě si vybereme pěkné vepřové maso a na prkénku ho pokrájíme na úzké nudličky. Přendáme do velké mísy. Přidáme bramborový škrob Solamyl. (1 kávová lžička)
Do menší misky si nasypeme koření Gyros, které dodá masu tu správnou chuť. Nandáme kečup. Opepříme. Zakápneme trochu olejem. A nakonec vmícháme prolisovaný, kvalitní česnek.
Tuto směs zapracujeme do masa. Přikryjeme fólií. Maso teď bude odpočívat, aby se krásně propojily chutě.
Na pánev nalijeme trochu oleje. Nudličky důkladně osmahneme a podáváme např. s opečenými brambory s rozmarýnem. (rýží, hranolky) Zvolte si zeleninovou oblohu, podle své libosti.
K tomu si udělejte dip nebo domácí tatarku, maso osolte a nechte si chutnat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Gyros - vepřové nudličky
Gyros - vepřové nudličky je chutný pokrm původem z Řecka, který se stal oblíbeným po celém světě. Tradičně se připravuje z tenkých plátků vepřového masa, které se marinují ve směsi koření, jako je oregano, tymián, česnek a citronová šťáva. Následně se nudličky grilují dozlatova na vertikálním rožni. Gyros se podává v pita chlebu s čerstvou zeleninou, okurkovým salátem nebo tzatziki omáčkou. Tento pokrm je ideální pro rychlý oběd nebo večeři a nabízí kombinaci šťavnatých chutí a vůní, která potěší všechny milovníky středomořské kuchyně.