Pomalu pečená husí stehna s jablkem

Pomalu pečená husí stehna s jablkem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 300 minut
Porce: 2

Husí stehna, pečená pomalu s jablky, představují skvělou souhru šťavnatého masa a sladkého ovoce. Dlouhé pečení jim dodává jemnost a…

Ingredience aneb co potřebujete

2 husí stehna
1 lžička majoránky
1 lžička kmínu
1 špetka soli
1 jablko
50 ml vody

Postup vaření podle receptu

Husí stehna ochutíme směsí soli, majoránky a kmínu a poté je vložíme do pomalého hrnce.

Jablka, i se slupkou, nakrájíme na čtvrtky a naaranžujeme je na maso. Přilijeme jen malé množství vody, neboť husa vydá dost tuku.

Zpomalíme program LOW na 5 hodin.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomalu pečená husí stehna s jablkem

Pomalu pečená husí stehna s jablkem je delikátní pokrm, který spojuje bohatou chuť husího masa s nasládlou svěžestí jablek. Pomalé pečení zajistí, že maso bude šťavnaté a dokonale propečené, zatímco jablka dodají jídlu výjimečnou jemnost a aromatickou vůni. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti a podává se s bramborovým knedlíkem nebo zelím, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Vůně se line z trouby a láká k ochutnání, což dělá z této specialitky nezapomenutelný zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: drůbeží maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, slané, česká, snadný, bezlepkové, pečení, jablka, husí maso, svatomartinské, pomalý hrnec, multifunkční hrnec

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomalu pečená husí stehna s jablkem.

Přidat komentář