Fazolky na smetaně s koprem

Použijeme pokud možno fazolky čerstvé, pokud nejsou, tak mražené.
Ingredience aneb co potřebujete
2 balíčky fazolové lusky
1 ks cibule
1 ks smetana 12%
podle chuti cukr krupice
ocet
kopr
1 - 2 lžic máslo
sůl
podle potřeby hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Fazolky povaříme ve vroucí solené vodě asi tak 10minut. Pak je uvařené podle potřeby nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a podlijeme vodou z uvařených fazolek.
Poté co promícháme přidáme i samotné fazolky. Přidáme smetanu, kopr podle chuti, ocet cukr, sůl a po opětovném promíchání, necháme už pouze prohřát.
Podáváme s vařenými bramborami a natvrdo udělaným vejcem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Fazolky na smetaně s koprem
Fazolky na smetaně s koprem jsou tradiční české jídlo, které potěší chuťové pohárky mnoha milovníků kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé nebo mražené fazolky, smetana a čerstvý kopr, který dodává pokrmu svěží a aromatickou chuť. Tento pokrm je obvykle podáván jako příloha k masovým jídlům nebo s bramborami. Fazolky na smetaně jsou jednoduché na přípravu a skvěle se hodí i pro vegetariánskou stravu. Vyzkoušejte toto chutné a výživné jídlo a obohaťte svůj stůl o klasické české chutě.