Fazolky na smetaně s koprem

Fazolky na smetaně s koprem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Použijeme pokud možno fazolky čerstvé, pokud nejsou, tak mražené.

Ingredience aneb co potřebujete

2 balíčky fazolové lusky
1 ks cibule
1 ks smetana 12%
podle chuti cukr krupice
ocet
kopr
1 - 2 lžic máslo
sůl
podle potřeby hladká mouka

Postup vaření podle receptu

Fazolky povaříme ve vroucí solené vodě asi tak 10minut. Pak je uvařené podle potřeby nakrájíme na menší kousky.

Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a podlijeme vodou z uvařených fazolek.

Poté co promícháme přidáme i samotné fazolky. Přidáme smetanu, kopr podle chuti, ocet cukr, sůl a po opětovném promíchání, necháme už pouze prohřát.

Podáváme s vařenými bramborami a natvrdo udělaným vejcem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Fazolky na smetaně s koprem

Fazolky na smetaně s koprem jsou tradiční české jídlo, které potěší chuťové pohárky mnoha milovníků kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé nebo mražené fazolky, smetana a čerstvý kopr, který dodává pokrmu svěží a aromatickou chuť. Tento pokrm je obvykle podáván jako příloha k masovým jídlům nebo s bramborami. Fazolky na smetaně jsou jednoduché na přípravu a skvěle se hodí i pro vegetariánskou stravu. Vyzkoušejte toto chutné a výživné jídlo a obohaťte svůj stůl o klasické české chutě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Pro děti, Omáčky, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Fazolky na smetaně s koprem.

Přidat komentář