Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná

Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Játra jsem nakrájela na plátky silné asi 1 cm a naložila je do smetany smíchané s kořením a vejcem. Koření si přidejte podle vlastní chuti. Marinujte minimálně 2 hodiny.

Ingredience aneb co potřebujete

0,5 kg hovězích jater
Marináda
1 zakysaná smetana
1 vejce
1 stroužek česneku
koření Tandorí masala (nebo jiné podle chuti)
sůl
pepř
strouhanka na obalení

Postup vaření podle receptu

Játra jsem nakrájela na plátky silné 1 cm a namočila je do smetany smíchané s kořením a vejcem. Koření přizpůsobte svému vkusu. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně déle.

Po tom jsem játra trochu setřela od smetany a obalila ve strouhance.

Smažte v horkém oleji po dobu 1-2 minut z obou stran. Po dokončení osolte.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná

Hovězí játra v zakysané smetaně jsou výjimečným pokrmem, který spojuje bohatou chuť jater s krémovostí zakysané smetany. Před přípravou jsou játra marinována, což jim dodá ještě intenzivnější chuť a jemnost. Při vaření se játra rychle opékají, aby si zachovala svou šťavnatost, a poté se podávají přelitá lahodnou omáčkou. Tento pokrm je ideální podávat s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem, což umožňuje vychutnat si každou kapku omáčky. Je to skvělá volba pro milovníky masitých jídel.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, snadný, pokrmy z vnitřností, smažení, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná.

Přidat komentář