Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná

Játra jsem nakrájela na plátky silné asi 1 cm a naložila je do smetany smíchané s kořením a vejcem. Koření si přidejte podle vlastní chuti. Marinujte minimálně 2 hodiny.
Ingredience aneb co potřebujete
0,5 kg hovězích jater
Marináda
1 zakysaná smetana
1 vejce
1 stroužek česneku
koření Tandorí masala (nebo jiné podle chuti)
sůl
pepř
strouhanka na obalení
Postup vaření podle receptu
Játra jsem nakrájela na plátky silné 1 cm a namočila je do smetany smíchané s kořením a vejcem. Koření přizpůsobte svému vkusu. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně déle.
Po tom jsem játra trochu setřela od smetany a obalila ve strouhance.
Smažte v horkém oleji po dobu 1-2 minut z obou stran. Po dokončení osolte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná
Hovězí játra v zakysané smetaně jsou výjimečným pokrmem, který spojuje bohatou chuť jater s krémovostí zakysané smetany. Před přípravou jsou játra marinována, což jim dodá ještě intenzivnější chuť a jemnost. Při vaření se játra rychle opékají, aby si zachovala svou šťavnatost, a poté se podávají přelitá lahodnou omáčkou. Tento pokrm je ideální podávat s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem, což umožňuje vychutnat si každou kapku omáčky. Je to skvělá volba pro milovníky masitých jídel.