Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nakrájíme si maso na kostičky, osolíme, opepříme, dáme do lednice na 30minut přikryté odležet. Nakrájíme si houby.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřové maso
1 ks větší cibule
podle chuti kmín
vegeta
sůl
podle potřeby polohrubá mouka
voda
olej
sušené nebo čerstvé houby

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Necháme v hrnci na oleji osmažit a k tomu přidáme maso, houby a necháme chvíli orestovat. Zasypeme kmínem, podlijeme vodou a necháme dusit dokud maso nebude měkké.

Osolíme, vegetou ochutíme a moukou zahustíme.

Můžeme podávat jak s rýží, tak i s těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách je tradiční české jídlo, které okouzlí svojí chutí a aromatem. Tento pokrm se připravuje z kvalitního vepřového masa, které se dusí spolu s čerstvými nebo sušenými houbami, obvykle houbami jako jsou hříbky nebo žampiony. Výsledná omáčka je plná umami a skvěle ladí s knedlíky nebo bramborami. V kombinaci s cibulí a bylinkami vytváří toto jídlo lahodnou a sytou pochoutku, kterou si vychutnají celá rodina.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové maso na houbách.

Přidat komentář