Vepřové maso na houbách

Nakrájíme si maso na kostičky, osolíme, opepříme, dáme do lednice na 30minut přikryté odležet. Nakrájíme si houby.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřové maso
1 ks větší cibule
podle chuti kmín
vegeta
sůl
podle potřeby polohrubá mouka
voda
olej
sušené nebo čerstvé houby
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Necháme v hrnci na oleji osmažit a k tomu přidáme maso, houby a necháme chvíli orestovat. Zasypeme kmínem, podlijeme vodou a necháme dusit dokud maso nebude měkké.
Osolíme, vegetou ochutíme a moukou zahustíme.
Můžeme podávat jak s rýží, tak i s těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách je tradiční české jídlo, které okouzlí svojí chutí a aromatem. Tento pokrm se připravuje z kvalitního vepřového masa, které se dusí spolu s čerstvými nebo sušenými houbami, obvykle houbami jako jsou hříbky nebo žampiony. Výsledná omáčka je plná umami a skvěle ladí s knedlíky nebo bramborami. V kombinaci s cibulí a bylinkami vytváří toto jídlo lahodnou a sytou pochoutku, kterou si vychutnají celá rodina.