Telecí ragú

Telecí ragú
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 3

Maso nakrájíme na kousky, šalotky a česnek oloupeme. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a maso na všech stranách orestujeme dozlatova. Přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

600 g telecí kýty
10 malých šalotek
4 stroužky česneku
1 větvička šalvěje
2 lžíce oleje + ořech másla
1 lžíce rajského protlaku
šťáva z 1/2 limetky
kůra z 1/2 limetky
100 ml dezertního sladkého vína (portské, sherry)
200 g hroznů
50 g oloupaných mandlí
sůl
1 lžíce sladké mleté červené papriky
koření na hovězí maso

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na kousky, šalotky a česnek oloupeme.

Na pánvi rozpálime maslo s olejom a dôkladne opečieme mäso zo všetkých strán do zlatista.

Přidáme šalotku, celý česnek a větvičku šalvěje. Osolíme, okořeníme a přidáme papriku spolu s rajčatovým protlakem.

Všechny ingredience důkladně promícháme a zalijeme horkou vodou (přibližně 300 ml).

Přidáme víno, citronovou šťávu a kůru. Necháme dusit pod poklicí.

Na rozpálenej pánvi opražíme mandle do svetlej zlatej farby, potom vypneme sporák a necháme ich dorobiť na zbytkovom teple, až zhnednú.

Hrozny omyjeme a rozpůlíme.

Když je maso měkké, přidáme k němu hroznové bobule, opražené mandle a pokud je potřeba, tak trochu horké vody.

Ještě to necháme povařit a za deset minut to vypneme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Telecí ragú

Telecí ragú je chutné a vydatné jídlo, které se tradičně připravuje z jemného telecího masa. Toto ragú se obvykle dusí s aromatickou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer, a je dochuceno bylinkami jako je rozmarýn či tymián. Pomalu vaření umožňuje, aby maso získalo výraznou chuť a stalo se křehkým. Telecí ragú se často podává s přílohou, jako je knedlík nebo bramborová kaše, čímž vytváří lahodný a sytý pokrm, ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: ovoce, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, podzimní, dušení, citrusy, jiné maso, telecí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Telecí ragú.

Přidat komentář