Telecí ragú

Maso nakrájíme na kousky, šalotky a česnek oloupeme. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a maso na všech stranách orestujeme dozlatova. Přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g telecí kýty
10 malých šalotek
4 stroužky česneku
1 větvička šalvěje
2 lžíce oleje + ořech másla
1 lžíce rajského protlaku
šťáva z 1/2 limetky
kůra z 1/2 limetky
100 ml dezertního sladkého vína (portské, sherry)
200 g hroznů
50 g oloupaných mandlí
sůl
1 lžíce sladké mleté červené papriky
koření na hovězí maso
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na kousky, šalotky a česnek oloupeme.
Na pánvi rozpálime maslo s olejom a dôkladne opečieme mäso zo všetkých strán do zlatista.
Přidáme šalotku, celý česnek a větvičku šalvěje. Osolíme, okořeníme a přidáme papriku spolu s rajčatovým protlakem.
Všechny ingredience důkladně promícháme a zalijeme horkou vodou (přibližně 300 ml).
Přidáme víno, citronovou šťávu a kůru. Necháme dusit pod poklicí.
Na rozpálenej pánvi opražíme mandle do svetlej zlatej farby, potom vypneme sporák a necháme ich dorobiť na zbytkovom teple, až zhnednú.
Hrozny omyjeme a rozpůlíme.
Když je maso měkké, přidáme k němu hroznové bobule, opražené mandle a pokud je potřeba, tak trochu horké vody.
Ještě to necháme povařit a za deset minut to vypneme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Telecí ragú
Telecí ragú je chutné a vydatné jídlo, které se tradičně připravuje z jemného telecího masa. Toto ragú se obvykle dusí s aromatickou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer, a je dochuceno bylinkami jako je rozmarýn či tymián. Pomalu vaření umožňuje, aby maso získalo výraznou chuť a stalo se křehkým. Telecí ragú se často podává s přílohou, jako je knedlík nebo bramborová kaše, čímž vytváří lahodný a sytý pokrm, ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní příležitosti.