Hermelín v listovém kabátku

Hermelín v listovém kabátku
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Rozdělíme vyválené listové těsto na dvě části. Hermelín překrojíme. Na spodní část sýra položíme dva plátky šunky, na ně přidáme nakrájený pórek a zakryjeme horní částí sýra.

Ingredience aneb co potřebujete

1 listové těsto
2 Hermelíny
4 plátky Schwarzwaldské šunky
nakrájený pórek

vejce na pomazání

Postup vaření podle receptu

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Hermelín překrojíme.

Na spodní část Hermelínu položíme dva plátky šunky, na ně dáme nakrájený pórek a zaklopíme vrchní částí sýru.

Hermelín naplněný směsí umístíme na listové těsto a zabalíme ho do něj.

Pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme po dobu 20 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hermelín v listovém kabátku

Hermelín v listovém kabátku je oblíbenou českou pochoutkou, která spojuje lahodný smetanový sýr s křupavým listovým těstem. Tento pokrm se často připravuje jako předkrm nebo chuťovka na oslavy a odpolední svačiny. Sýr je před pečením obvykle obalený bylinkami či kořením, což mu dodává výjimečnou chuť. Po upečení má Hermelín v listovém kabátku zlatavou barvu a křupavou kůrčičku, zatímco uvnitř je jemný a krémový. Skvěle se podává s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, ostatní, večírky a oslavy, narozeniny, slané pečivo

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hermelín v listovém kabátku.

Přidat komentář