Hermelín v listovém kabátku

Rozdělíme vyválené listové těsto na dvě části. Hermelín překrojíme. Na spodní část sýra položíme dva plátky šunky, na ně přidáme nakrájený pórek a zakryjeme horní částí sýra.
Ingredience aneb co potřebujete
1 listové těsto
2 Hermelíny
4 plátky Schwarzwaldské šunky
nakrájený pórek
vejce na pomazání
Postup vaření podle receptu
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Hermelín překrojíme.
Na spodní část Hermelínu položíme dva plátky šunky, na ně dáme nakrájený pórek a zaklopíme vrchní částí sýru.
Hermelín naplněný směsí umístíme na listové těsto a zabalíme ho do něj.
Pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme po dobu 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hermelín v listovém kabátku
Hermelín v listovém kabátku je oblíbenou českou pochoutkou, která spojuje lahodný smetanový sýr s křupavým listovým těstem. Tento pokrm se často připravuje jako předkrm nebo chuťovka na oslavy a odpolední svačiny. Sýr je před pečením obvykle obalený bylinkami či kořením, což mu dodává výjimečnou chuť. Po upečení má Hermelín v listovém kabátku zlatavou barvu a křupavou kůrčičku, zatímco uvnitř je jemný a krémový. Skvěle se podává s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.