Vepřová plec pečená v kapustě (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, poté přidáme tři lisované stroužky česneku a přisypeme nakrájenou plec, kterou osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Jakmile se...
Ingredience aneb co potřebujete
2 cibule
2 PL slunečnicového oleje
1 kg libové vepřové plece
hlávka kapusty
sůl
mletý pepř
kmín
6 stroužků česneku
Postup vaření podle receptu
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 3 stroužky česneku prolisovaného, a přisypeme nakrájenou plec, kterou osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jakmile se maso opeče, podlijeme ho 1 dl vody a zakryté vložíme do trouby péct při 190°C přibližně na 1 hodinu.
Přidáme na kousky nakrájenou kapustu bez stonku, vše promícháme, přidáme 2-3 rozmačkané stroužky česneku, zakryjeme poklicí a pečeme dalších 40 minut při 180°C. Pokud jídlo není hotové, prodloužíme čas pečení.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová plec pečená v kapustě (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Vepřová plec pečená v kapustě je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnost vepřového masa s bohatou chutí kapusty. Tento pokrm je ideální zejména pro milovníky tradiční kuchyně, kde se setkáváme s využitím přírodních surovin. Pečení v kapustě dodává masu šťavnatost a aromatickou hloubku, zatímco kapusta přebírá lahodné sady chutí. V souladu s principy dělené stravy podle LK se jedná o skvělou volbu pro zdravé stravování, která potěší každého gurmána.