Rychlá koprová omáčka

Rychlá koprová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na vydatný a rychlý oběd.

Ingredience aneb co potřebujete

1 l mléko
1 lžíce nakládaný kopr
2 lžíce hladká mouka
vejce
ocet
sůl
máslo
cukr

Postup vaření podle receptu

V 1/8 studeného mléka rozmícháme mouku a zbylé mléko přivedeme v kastolu k varu.

Do vařícího mléka vmícháme mléko s moukoua a asi 5 minut povaříme.

Přidáme kopr, rozšleháme a vmícháme vejce a kousek másla. Dochutíme solí, cukrem a octem.

Hotovou omáčku podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá koprová omáčka

Rychlá koprová omáčka je jednoduchý a chutný pokrm, který se dokonale hodí k bramborovým knedlíkům nebo vařenému masu. Je založená na jemné smetaně, čerstvém kopru a trochou citrónové šťávy, což jí dodává osvěžující chuť. Připravuje se za pár minut, což z ní činí ideální volbu pro rychlou večeři. Kromě své skvělé chuti je koprová omáčka také výživná a plná aromatických bylinek, které obohacují každé jídlo. Tato omáčka je oblíbená v české kuchyni a potěší jak dospělé, tak děti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlá koprová omáčka.

Přidat komentář