Rychlá koprová omáčka

Recept na vydatný a rychlý oběd.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l mléko
1 lžíce nakládaný kopr
2 lžíce hladká mouka
vejce
ocet
sůl
máslo
cukr
Postup vaření podle receptu
V 1/8 studeného mléka rozmícháme mouku a zbylé mléko přivedeme v kastolu k varu.
Do vařícího mléka vmícháme mléko s moukoua a asi 5 minut povaříme.
Přidáme kopr, rozšleháme a vmícháme vejce a kousek másla. Dochutíme solí, cukrem a octem.
Hotovou omáčku podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá koprová omáčka
Rychlá koprová omáčka je jednoduchý a chutný pokrm, který se dokonale hodí k bramborovým knedlíkům nebo vařenému masu. Je založená na jemné smetaně, čerstvém kopru a trochou citrónové šťávy, což jí dodává osvěžující chuť. Připravuje se za pár minut, což z ní činí ideální volbu pro rychlou večeři. Kromě své skvělé chuti je koprová omáčka také výživná a plná aromatických bylinek, které obohacují každé jídlo. Tato omáčka je oblíbená v české kuchyni a potěší jak dospělé, tak děti.