Tortilla - mexická placka

Tortilla - mexická placka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kdo by neměl rád plněné tortilly.

Ingredience aneb co potřebujete

280 ml horká voda
6 polévkových lžic tuk
500 g mouka (pšeničná, kukuřičná)
sůl

Postup vaření podle receptu

Do mísy si nasypete pšeničnou mouku a po lžících nandáte tuk. Zlehka osolíte. Ohřejete si vodu a opatrně postupně nalíváte. Hnětete.

Na silikonovém vále si z těsta můžete vytvořit váleček. Z něho si oddělíte stejnoměrné díly. Ty pak rozválíte do kruhu.

Na větší pánvičce budete chvíli opékat (několik vteřin) z obou stran.

Naplníte vámi zvolenou směsí, zamotáte a servírujete. Připravte si např. teplou zeleninovou směs s dipem. Nebo kuřecí, vepřové maso. Doplňte syrovou zeleninou. Možností je nepřeberně. Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tortilla - mexická placka

Tortilla je tradiční mexický pokrm, který se skládá z jednoduché placky vyrobené buď z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Tyto placky jsou základním kamenem mexické kuchyně a používají se k přípravě mnoha různých jídel jako jsou tacos, burritos a quesadillas. Kukuřičné tortilly mají dlouhou historii sahající až do dob Aztéků, zatímco pšeničné se rozšířily později. Tortilla je všestranná a může být podávána teplá nebo studená s různými náplněmi, což ji činí oblíbeným pokrmem po celém světě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Drůbeží maso, Chuťovky, Hovězí maso, Mexické
Štítky: chuťovka, mexická kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tortilla - mexická placka.

Přidat komentář