Tortilla - mexická placka

Kdo by neměl rád plněné tortilly.
Ingredience aneb co potřebujete
280 ml horká voda
6 polévkových lžic tuk
500 g mouka (pšeničná, kukuřičná)
sůl
Postup vaření podle receptu
Do mísy si nasypete pšeničnou mouku a po lžících nandáte tuk. Zlehka osolíte. Ohřejete si vodu a opatrně postupně nalíváte. Hnětete.
Na silikonovém vále si z těsta můžete vytvořit váleček. Z něho si oddělíte stejnoměrné díly. Ty pak rozválíte do kruhu.
Na větší pánvičce budete chvíli opékat (několik vteřin) z obou stran.
Naplníte vámi zvolenou směsí, zamotáte a servírujete. Připravte si např. teplou zeleninovou směs s dipem. Nebo kuřecí, vepřové maso. Doplňte syrovou zeleninou. Možností je nepřeberně. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tortilla - mexická placka
Tortilla je tradiční mexický pokrm, který se skládá z jednoduché placky vyrobené buď z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Tyto placky jsou základním kamenem mexické kuchyně a používají se k přípravě mnoha různých jídel jako jsou tacos, burritos a quesadillas. Kukuřičné tortilly mají dlouhou historii sahající až do dob Aztéků, zatímco pšeničné se rozšířily později. Tortilla je všestranná a může být podávána teplá nebo studená s různými náplněmi, což ji činí oblíbeným pokrmem po celém světě.