Hospodský vepřový guláš

Hospodský vepřový guláš
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborný recept na hospodský vepřový guláš.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřová plec
350 g cibule
2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžíce rajčatový protlak
mletý černý pepř
2 stroužky česnek
majoránka
1 ks bobkový list
6 kuliček celé nové koření
1/2 lžičky kmín
sůl
1 kostka masový bujon
1 ks feferonka

Postup vaření podle receptu

Plec nakrájíme na kostky a cibuli na kostičky.

Cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, kmín, sůl a pepř. Dusíme asi 1,5 hodiny, než je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí tuk na povrch. Poté necháme na malém plameni ještě 20 minut dovařit. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hospodský vepřový guláš

Hospodský vepřový guláš je oblíbené české jídlo, které potěší každého milovníka sytých pokrmů. Toto vydatné jídlo se připravuje z kvalitního vepřového masa, které se pomalu dusí s cibulí, česnekem a bohatou směsí koření. Guláš se často podává s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem, což skvěle doplňuje jeho intenzivní chuť. Hospodský vepřový guláš hřeje nejen tělo, ale i duši, a je ideální volbou pro rodinné sešlosti nebo posezení s přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Guláš
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hospodský vepřový guláš.

Přidat komentář