Hospodský vepřový guláš

Výborný recept na hospodský vepřový guláš.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřová plec
350 g cibule
2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžíce rajčatový protlak
mletý černý pepř
2 stroužky česnek
majoránka
1 ks bobkový list
6 kuliček celé nové koření
1/2 lžičky kmín
sůl
1 kostka masový bujon
1 ks feferonka
Postup vaření podle receptu
Plec nakrájíme na kostky a cibuli na kostičky.
Cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, kmín, sůl a pepř. Dusíme asi 1,5 hodiny, než je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí tuk na povrch. Poté necháme na malém plameni ještě 20 minut dovařit. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš je oblíbené české jídlo, které potěší každého milovníka sytých pokrmů. Toto vydatné jídlo se připravuje z kvalitního vepřového masa, které se pomalu dusí s cibulí, česnekem a bohatou směsí koření. Guláš se často podává s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem, což skvěle doplňuje jeho intenzivní chuť. Hospodský vepřový guláš hřeje nejen tělo, ale i duši, a je ideální volbou pro rodinné sešlosti nebo posezení s přáteli.