Bramboráky s uzeným masem

Pokud vás omrzely bramboráky obyčejné, zkuste bramboráky s uzeným masem, které bývají prostě fantastické. Bramboráky s uzeným masem ale nejsou žádný výkřik moderních stravovacích trendů. Naopak – takhle voní a chutnají staré časy, kdy bramboráky s uzeným masem nikoho nepohoršovaly. Jen si to představte, vypečený bůček nebo slanina ke křupavé bramborové placce, k tomu trocha kysaného zelí a sklenice dobrého vychlazeného piva. Bramboráky s uzeným masem musíte umět! Jenom tak totiž bude váš život ucelený, uzavřený a naplněný. Ne, děláme si legraci, ale bramboráky s uzeným masem jsou prostě pochoutka, která svým neodolatelným způsobem potěší kdykoliv a kohokoliv. Tento recept na bramboráky s uzeným masem patří mezi ty základní a jednoduché.
Ingredience aneb co potřebujete
750 g brambor
200 ml horkého mléka
100 g hladké pšeničné mouky
1 vejce
4 ks rozetřeného česneku
1 PL drhnuté majoránky
100 g uzeného masa nakrájeného na kostky
2 ks jarní cibulky nakrájené na kolečka
sůl
sádlo na smažení
Postup vaření podle receptu
Na jemném struhadle nastrouhejte do větší mísy oškrábané brambory a potom z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
Nastrouhané brambory zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny. Sádlo však ne.
To rozehřejte ve větší pánvi a přiměřené množství těsta na bramboráky smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte s kysaným zelím nebo zelným salátem a sklenicí vychlazeného piva.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramboráky s uzeným masem
Bramboráky s uzeným masem jsou vynikající české jídlo, které spojuje křupavé placky z nastrouhaných brambor s lahodným uzeným masem. Tradičně se brambory smíchají s vejci, moukou, česnekem a kořením, čímž vzniká husté těsto. To se poté smaží na pánvi, až jsou placičky zlatavé a křupavé. K uzenému masu přidává jedinečnou vůni a chuť, která dokonale doplňuje bramborákový základ. Toto syté a chutné jídlo je ideální volbou pro podzimní večery a skvěle se hodí k pivu nebo osvěžujícímu kysanému zelí.