Francouzský toust se šunkou a sýrem

Francouzský toust je skvělý způsob, jak připravit výjimečnou snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu.
Ingredience aneb co potřebujete
6 plátků toustového chleba
6 plátků šunky
Hermelín
hrubozrnná hořčice
2 vejce
trochu mléka
sušený česnek
sůl
pepř
máslo
olej
Postup vaření podle receptu
Hermelín rozpůlíme dlouhým řezem na tři kusy.
Kousky chleba potíráme tenkou vrstvou hořčice a na ně pokládáme plátek šunky.
Mezi dva krajíce umístíme tenký plátek sýra a spojíme je dohromady, čímž vytvoříme tři kusy.
Vejce smícháme s mlékem a kořením. Chleby spojíme a dobře je stlačíme, aby držely pohromadě, a poté je namočíme z obou stran ve vaječné směsi.
Necháme okapat a smažíme na rozpáleném másle s olejem z obou stran do zlatova.
Hotové pokrmy necháváme na papírovém ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
Servírujeme teplé jídlo se zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský toust se šunkou a sýrem
Francouzský toust se šunkou a sýrem je oblíbený pokrm, který spojuje chutě slané a sýrové v dokonalé harmonii. Příprava je jednoduchá: plátky chleba jsou namočené ve vaječné směsi, následně naplněné kvalitní šunkou a taveným sýrem, a poté opečené dozlatova na pánvi. Tento pokrm je ideální jako snídaně nebo občerstvení, které potěší nejen dospělé, ale i děti. Můžete ho podávat s kečupem, hořčicí nebo čerstvou zeleninou, která dodá svěžest. Francouzský toust se šunkou a sýrem je tak chutným způsobem, jak potěšit chuťové buňky.