Čočka nakyselo

Čočka nakyselo s uzeninou, posypaná osmahnutou cibulkou.
Ingredience aneb co potřebujete
1/4 l kysaná smetana
2 ks cibule
1/2 lžíce hladká mouka
2 lístky bobkový list
40 dkg čočka
na ozdobu cibule
podle chuti čerstvé bylinky
podle potřeby ocet
dle chuti sůl
Postup vaření podle receptu
Čočku přebereme, propereme a na 1 hodinu namočíme ve studené vodě.
Oloupeme 2 cibule a přidáme s bobkovým listem do hrnce s čočkou. Uvaříme.
Vyndáme bobkový list a cibuli. Slejeme vývar na polovinu.
V kysané smetaně rozmícháme mouku, promícháme s čočkou a povaříme.
Osolíme, přidáme ocet nebo citron podle chuti. Hodí se i nadrobno nakrájené bylinky-bazalka, libeček, petrželku nebo kopr.
Podáváme s chlebem, opečenou uzeninou a osmahnutou cibulkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka nakyselo
Čočka nakyselo je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou lahodnou chutí a jednoduchou přípravou. Hlavními ingrediencemi jsou čočka, ocet, cibule a koření. Čočka se nejprve uvaří do měkka, poté se smíchá s cibulí zpraženou na tuku a dochutí octem, solí a pepřem. Toto jídlo je často podáváno jako příloha k masovým pokrmům, ale může být také hlavním jídlem pro vegetariány. Čočka nakyselo je výživná, s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, což z ní činí ideální volbu pro zdravou stravu.