Čočka nakyselo

Čočka nakyselo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Čočka nakyselo s uzeninou, posypaná osmahnutou cibulkou.

Ingredience aneb co potřebujete

1/4 l kysaná smetana
2 ks cibule
1/2 lžíce hladká mouka
2 lístky bobkový list
40 dkg čočka
na ozdobu cibule
podle chuti čerstvé bylinky
podle potřeby ocet
dle chuti sůl

Postup vaření podle receptu

Čočku přebereme, propereme a na 1 hodinu namočíme ve studené vodě.

Oloupeme 2 cibule a přidáme s bobkovým listem do hrnce s čočkou. Uvaříme.

Vyndáme bobkový list a cibuli. Slejeme vývar na polovinu.

V kysané smetaně rozmícháme mouku, promícháme s čočkou a povaříme.

Osolíme, přidáme ocet nebo citron podle chuti. Hodí se i nadrobno nakrájené bylinky-bazalka, libeček, petrželku nebo kopr.

Podáváme s chlebem, opečenou uzeninou a osmahnutou cibulkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka nakyselo

Čočka nakyselo je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou lahodnou chutí a jednoduchou přípravou. Hlavními ingrediencemi jsou čočka, ocet, cibule a koření. Čočka se nejprve uvaří do měkka, poté se smíchá s cibulí zpraženou na tuku a dochutí octem, solí a pepřem. Toto jídlo je často podáváno jako příloha k masovým pokrmům, ale může být také hlavním jídlem pro vegetariány. Čočka nakyselo je výživná, s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, což z ní činí ideální volbu pro zdravou stravu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Vegetariánské, Příloha, Luštěniny
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čočka nakyselo.

Přidat komentář