Pečené křepelky s jablky

Křepelky nejprve důkladně umyjeme a osušíme. Opepříme je, posypeme moukou a zlatavě je osmahneme na rozpáleném másle ze všech stran. Poté křepelky vyjmeme a na másle opražíme...
Ingredience aneb co potřebujete
křepelky
4 jablka
máslo
hladká mouka
4 PL smetany
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Křepelky nejprve umyjeme a osušení. Poté je ochutíme pepřem, obalíme v mouce a ze všech stran je osmahneme na rozpáleném másle.
Křepelky vyndáme a na másle osmahneme plátky oloupaných a bezjádrových jablek, které poté uskladníme na plech vymazaný máslem.
Na jablka umístíme křepelky, zalijeme smetanou, posypeme máslovými vločkami, zakryjeme poklicí a pečeme přibližně třicet minut.
Následně sundáme poklici a pečeme ještě půl hodiny bez zakrytí. Během pečení křepelky pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Hotové křepelky servírujeme s dušenou rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené křepelky s jablky
Pečené křepelky s jablky představují delikátní pokrm, který spojuje jemnost masa těchto malých ptáků s ovocnou sladkostí šťavnatých jablek. Křepelky jsou marinovány v bylinkách a koření, což podtrhuje jejich chuť. Při pečení se jablka mění v karamelizovanou přílohu, která dodává pokrmu jedinečnou harmonii. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti i rodinné večeře, které si všichni rádi vychutnají. Podávané s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem se stávají nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.