Pečené křepelky s jablky

Pečené křepelky s jablky
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Křepelky nejprve důkladně umyjeme a osušíme. Opepříme je, posypeme moukou a zlatavě je osmahneme na rozpáleném másle ze všech stran. Poté křepelky vyjmeme a na másle opražíme...

Ingredience aneb co potřebujete

křepelky
4 jablka
máslo
hladká mouka
4 PL smetany
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Křepelky nejprve umyjeme a osušení. Poté je ochutíme pepřem, obalíme v mouce a ze všech stran je osmahneme na rozpáleném másle.

Křepelky vyndáme a na másle osmahneme plátky oloupaných a bezjádrových jablek, které poté uskladníme na plech vymazaný máslem.

Na jablka umístíme křepelky, zalijeme smetanou, posypeme máslovými vločkami, zakryjeme poklicí a pečeme přibližně třicet minut.

Následně sundáme poklici a pečeme ještě půl hodiny bez zakrytí. Během pečení křepelky pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Hotové křepelky servírujeme s dušenou rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené křepelky s jablky

Pečené křepelky s jablky představují delikátní pokrm, který spojuje jemnost masa těchto malých ptáků s ovocnou sladkostí šťavnatých jablek. Křepelky jsou marinovány v bylinkách a koření, což podtrhuje jejich chuť. Při pečení se jablka mění v karamelizovanou přílohu, která dodává pokrmu jedinečnou harmonii. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti i rodinné večeře, které si všichni rádi vychutnají. Podávané s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem se stávají nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, pečení, náročné, náročný, jablka, jiné maso, zvěřina

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečené křepelky s jablky.

Přidat komentář