Bezkonkurenční králík

Bezkonkurenční králík
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Porce: 6

Králičí maso, které je nejen jemné, ale také zdravé, je skvělé na pečení. Vzhledem k jeho nízkému obsahu tuku je důležité při přípravě použít vhodné postupy.

Ingredience aneb co potřebujete

1 naporcovaný králík
1-2 čerstvé zelené papriky
Marináda
200 ml vody
200 ml oleje
1 lžička pepře
1 lžička mleté papriky
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
1 špetka chilli
1 lžička tymiánu
sůl (podle chuti)

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme a králíka do ní uložíme na celou noc.

Druhý den králíka pečeme s marinádou, ale pokud ji máme více, použijeme jen část. Můžeme jí také přidávat při pečení.

Králíka obalíme čerstvou paprikou nakrájenou na tenké proužky.

Pečeme přibližně dvě hodiny, aby byl králík krásně jemný.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bezkonkurenční králík

Bezkonkurenční králík je delikatesa, která si získá srdce každého milovníka masa. Tato jedinečná úprava králičího masa spojuje tradiční recepty s moderním pojetím gastronomie. Králík je marinován v aromatických bylinkách a podáván s jemnou omáčkou, která podtrhuje jeho chuť. Pokrm se často doplňuje čerstvou zeleninou a domácími knedlíky, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Bezkonkurenční králík je ideálním vyjádřením lásky k české kuchyni a nezapomenutelným zážitkem pro každého gurmána.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pečení, zimní recepty, marinování, z jednoho pekáčku, jiné maso, králičí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bezkonkurenční králík.

Přidat komentář