Bezkonkurenční králík

Králičí maso, které je nejen jemné, ale také zdravé, je skvělé na pečení. Vzhledem k jeho nízkému obsahu tuku je důležité při přípravě použít vhodné postupy.
Ingredience aneb co potřebujete
1 naporcovaný králík
1-2 čerstvé zelené papriky
Marináda
200 ml vody
200 ml oleje
1 lžička pepře
1 lžička mleté papriky
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
1 špetka chilli
1 lžička tymiánu
sůl (podle chuti)
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme a králíka do ní uložíme na celou noc.
Druhý den králíka pečeme s marinádou, ale pokud ji máme více, použijeme jen část. Můžeme jí také přidávat při pečení.
Králíka obalíme čerstvou paprikou nakrájenou na tenké proužky.
Pečeme přibližně dvě hodiny, aby byl králík krásně jemný.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezkonkurenční králík
Bezkonkurenční králík je delikatesa, která si získá srdce každého milovníka masa. Tato jedinečná úprava králičího masa spojuje tradiční recepty s moderním pojetím gastronomie. Králík je marinován v aromatických bylinkách a podáván s jemnou omáčkou, která podtrhuje jeho chuť. Pokrm se často doplňuje čerstvou zeleninou a domácími knedlíky, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Bezkonkurenční králík je ideálním vyjádřením lásky k české kuchyni a nezapomenutelným zážitkem pro každého gurmána.