Kovbojské fazole

Kovbojské fazole
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 2

Kovbojské fazole a jejich recept asi netřeba příliš představovat. Kovbojské fazole totiž v různých obměnách kolují českou společností, která si z tohoto jídla udělala nepřesnou připomínku nám tolik vzdáleného divokého západu. Kovbojské fazole mohou mít různé odstíny chuti, ale jedno zůstává stejné – jde o jídlo syté a nezřídka ostré. Ostřidla samozřejmě použijte jak je libo. Kovbojské fazole a jejich recept se také vyznačuje svojí jednoduchostí a rychlostí přípravy. Recept na kovbojské fazole, který je níže, opravdu uděláte během pár minut s pár ingrediencemi. Kovbojské fazole tak plní úlohu toho jídla, po kterém sáhnete, když nemáte dostatek času nebo síly vařit něco složitějšího. Kovbojské fazole se také výborně hodí jako jídlo na dovolenou, neb na vás potom s trochou fantazie padne něco té kovbojské romantiky.
Kovbojské fazole prostě představují volbu plnohodnotného jídla, které toho moc nevyžaduje.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks cibule
100 g anglické slaniny
2 ks pikantní klobásy
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka chilli fazolí
2-3 lžíce pikantního kečupu
1 ks bílé papriky
1 ks červené kapie
podle chuti sůl, pepř, česnek
podle potřeby olej

Postup vaření podle receptu

Nejprve na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidejte klobásu a opečte ji a nakonec orestujte nakrájené papriky.

Potom do pánve dejte chilli fazole a propláchnuté červené fazole. Pořádně promíchejte a nechte prohřát.

Dochuťte kořením a kečupem. Podávejte s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kovbojské fazole

Kovbojské fazole jsou oblíbeným pokrmem spojujícím sytost fazolí s typickými ingrediencemi divokého západu. Tento pokrm, často připravovaný na otevřeném ohni, obsahuje fazole vařené s cibulí, česnekem, rajčaty a kořením. Přidáním slaniny nebo mletého hovězího masa získává pokrm výraznou a sytou chuť. Často se podává s chlebem nebo kukuřičnými plackami. Kombinace jednoduchosti a sytosti činí z kovbojských fazolí ideální jídlo pro venkovní vaření a dlouhé pobyty v přírodě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Hovězí maso, Mleté maso, Mexické, Luštěniny
Štítky: vepřové maso, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, americká kuchyně, luštěniny, mexická kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kovbojské fazole.

Přidat komentář