Bramborový guláš

Bramborový guláš
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme si brambory a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pak nakrájíme nadrobno.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g špekáčky
1 kg brambory
125 ml smetana ke šlehání
2 stroužky česnek
1 - 2 lžic mouka
majoránka
3 lžíce olej
podle chuti sůl
kmín
mletá sladká paprika

Postup vaření podle receptu

Do rozpáleného hrnce s olejem přidáme tuto cibulku a smažíme do zesklovatění. Přidáme brambory s kmínem a paprikou, to pak podléváme vodou a vaříme do změknutí brambor.

Mezitím jsme si na půlkolečka nakrájeli oloupané špekáčky a dali orestovat.

Po změknutí brambor si smícháme smetanu s troškou mouky a guláš s tím zahustíme. Necháváme povařit. Nakonec dochucujeme solí, majoránkou, přidáme špekáčky a prolisovaný česnek. Necháváme poslední čtvrt hodinku povařit a máme hotovo.

Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový guláš

Bramborový guláš je tradiční české jídlo, které spojuje jednoduchost a výraznou chuť. Základem pokrmu jsou brambory, které se vaří v husté omáčce z cibule, červené papriky a koření. Někdy se přidává klobása nebo uzené maso pro výraznější chuť. Tento pokrm je částěji servírován jako sytá večeře nebo oběd. Je populární především v chladnějších měsících díky své schopnosti zasytit a zahřát. Příprava je snadná a rychlá, ideální pro domácí kuchaře chtějící vytvořit chutné a vydatné jídlo pro celou rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Guláš
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborový guláš.

Přidat komentář