Bramborový guláš

Oloupeme si brambory a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pak nakrájíme nadrobno.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g špekáčky
1 kg brambory
125 ml smetana ke šlehání
2 stroužky česnek
1 - 2 lžic mouka
majoránka
3 lžíce olej
podle chuti sůl
kmín
mletá sladká paprika
Postup vaření podle receptu
Do rozpáleného hrnce s olejem přidáme tuto cibulku a smažíme do zesklovatění. Přidáme brambory s kmínem a paprikou, to pak podléváme vodou a vaříme do změknutí brambor.
Mezitím jsme si na půlkolečka nakrájeli oloupané špekáčky a dali orestovat.
Po změknutí brambor si smícháme smetanu s troškou mouky a guláš s tím zahustíme. Necháváme povařit. Nakonec dochucujeme solí, majoránkou, přidáme špekáčky a prolisovaný česnek. Necháváme poslední čtvrt hodinku povařit a máme hotovo.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový guláš
Bramborový guláš je tradiční české jídlo, které spojuje jednoduchost a výraznou chuť. Základem pokrmu jsou brambory, které se vaří v husté omáčce z cibule, červené papriky a koření. Někdy se přidává klobása nebo uzené maso pro výraznější chuť. Tento pokrm je částěji servírován jako sytá večeře nebo oběd. Je populární především v chladnějších měsících díky své schopnosti zasytit a zahřát. Příprava je snadná a rychlá, ideální pro domácí kuchaře chtějící vytvořit chutné a vydatné jídlo pro celou rodinu.