Vanilkový cukr

Vanilkový cukr
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pečení dezertů si nelze představit bez vanilkového cukru, který dodává pečení charakteristickou vůni. Vyrobit si vlastní vanilkový cukr je velmi jednoduché, stačí k tomu…

Ingredience aneb co potřebujete

1 hrnek krystalového cukru
3 vanilkové lusky

Postup vaření podle receptu

Vanilkové lusky otevřeme.

Zrníčka vymáčkneme do krystalového cukru.

Všechno najemno namažeme. Cukr dáme do uzavíratelné nádoby.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vanilkový cukr

Vanilkový cukr je oblíbenou ingrediencí v mnoha cukrářských receptech. Vzniká smícháním jemného cukru s vanilkovým luskem nebo vanilkovým extraktem, což mu dodává charakteristickou vůni a chuť. Používá se k oslazení dezertů, jako jsou koláče, pudinky nebo sušenky. Je skvělou alternativou k běžnému cukru, který dokáže obohatit jakýkoli pokrm. Vanilkový cukr lze snadno vyrobit i doma a jeho použití přidává na jedinečnosti a chuti každému pokrmu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: snadné, rychlé, snadný, ostatní, do 15 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vanilkový cukr.

Přidat komentář