Vanilkový cukr

Pečení dezertů si nelze představit bez vanilkového cukru, který dodává pečení charakteristickou vůni. Vyrobit si vlastní vanilkový cukr je velmi jednoduché, stačí k tomu…
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek krystalového cukru
3 vanilkové lusky
Postup vaření podle receptu
Vanilkové lusky otevřeme.
Zrníčka vymáčkneme do krystalového cukru.
Všechno najemno namažeme. Cukr dáme do uzavíratelné nádoby.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vanilkový cukr
Vanilkový cukr je oblíbenou ingrediencí v mnoha cukrářských receptech. Vzniká smícháním jemného cukru s vanilkovým luskem nebo vanilkovým extraktem, což mu dodává charakteristickou vůni a chuť. Používá se k oslazení dezertů, jako jsou koláče, pudinky nebo sušenky. Je skvělou alternativou k běžnému cukru, který dokáže obohatit jakýkoli pokrm. Vanilkový cukr lze snadno vyrobit i doma a jeho použití přidává na jedinečnosti a chuti každému pokrmu.