Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vezmeme omyté kuřecí plátky, osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. Nakrájíme párek a nastrouhaný sýr smícháme s vejci a solí.

Ingredience aneb co potřebujete

5 ks vejce
100 g strouhaný tvrdý sýr
5 ks kuřecí prsa
4 ks debrecínské párky
podle potřeby sádlo na vymazání
mletý černý pepř
sůl
olej

Postup vaření podle receptu

Vymažeme bábovkovou formu sádlem, strany a dno vyklademe třetinou kuřecích plátků, zalijeme polovinou vajec se sýrem a přidáme polovinu porce nakrájených párků. Překryjeme druhou třetinou kuřete, zalijeme zbytkem vajec a přidáme zbytek párků. Překryjeme zbytkem kuřecích plátků.

Takto pečeme na 200°C asi 1,5hodiny.

Kuřecí bábovka je nejlepší s bramborem či pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka je lahodné jídlo, které spojuje tradiční recepty s moderním pojetím. Je vyrobena z jemně nasekaného kuřecího masa, které se smíchá s vejci, zeleninou a kořením. Tato směs se peče v bábovkové formě, což jí dodává originální vzhled a strukturu. Bábovka je šťavnatá a plná chuti, ideální jako hlavní chod nebo studený snack. Podává se s čerstvým salátem nebo jogurtovým dipem, což z ní dělá skvělou volbu na rodinné oslavy nebo pikniky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí bábovka.

Přidat komentář