Pečená kachna

Recept na pečenou kachnu patří těm jednodušším, i když si spousta lidí myslí opak. Naprosto dokonalý recept na pečenou kachnu vám nabízíme právě tady, protože jde o recept s postupem zcela primitivním, surovinami jak šafránu a docela jednoduchým postupem, v němž největší roli nehraje pracnost, ale čas. Pečená kachna patří mezi etalony zdejší kuchyně, avšak mnoho z nás má tento recept zafixován jako slavnostní a tím pádem i složitý. Zkuste se sami přesvědčit, že recept na pečenou kachnu představuje spíše nenáročné kulinářské dobrodružství, než dřinu a potom posměch. Raději bychom řekli, že naléhavé kručení se změní ve spokojené mručení. Tak vzhůru na to – pečená kachna a její recept o kousek níže.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks kachny
1 lžička kmínu
1 lžíce soli
Postup vaření podle receptu
Kachnu nejprve důkladně omyjte studenou vodou. Osušte a pořádně osolte, jednu třetinu soli nasypte do kachny. Nezapomeňte na kmín. Potom kachnu dejte do pekáčku, který bude jen o málo větší než ona sama a přiklopte víkem.
Na 120 stupňů Celsia pečte 5–6 hodin, aniž byste se do pekáčku ze zvědavosti dívali. Nemusíte, kachna tam stále bude. Pokud se vám po uplynutí doby, která je ale přibližná, bude zdát kůže málo propečená, dejte pryč víko, zvyšte teplotu a kůži pořádně vypečte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečená kachna
Pečená kachna je tradiční české jídlo, často spojené s významnými událostmi a svátečními dny. Příprava kachny spočívá ve správném nasolení, okmínování a následném pomalém pečení, aby bylo maso šťavnaté a kůže křupavá. Typicky se podává s knedlíky, červeným zelím a omáčkou z výpeku. Důležitou součástí tohoto pokrmu je nejen samotná příprava, ale také kvalitní suroviny. Pečená kachna je oblíbená po celý rok, ale její vůně a chuť obzvláště potěší v chladnějších měsících. Chutná s pivem či vínem.