Segedínský guláš

Segedínský guláš
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli.  Vezmeme vepřovou kýtu, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kelímek kysaná smetana
2 ks cibule
500 g vepřová kýta
3 lžíce sádlo
500 g kysané zelí
podle chuti sklenic sůl

Postup vaření podle receptu

Na pánvi si rozpálíme sádlo, na něm osmažíme cibulku, pak přidáme maso, posypeme kořením a ze všech stran opečeme. Posypeme kmínem a podlijeme vodou. Takto 30minut podusíme. Během dušení jsme přišli o trochu vody, takže znovu přilijme, přidáme zcezené kysané zelí a gulášek dále dusíme, dokud maso a zelí nezměkne. Z hladké mouky a roztaveného másla si připravíme jíšku, kterou segedínek zahustíme.

Jako poslední nalejeme do guláše smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo.

Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Segedínský guláš

Segedínský guláš je tradiční české jídlo, které pochází z maďarské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou vepřové maso, kysané zelí, cibule a koření. Tento chutný pokrm se pomalu vaří, což mu dodává jemnou a bohatou chuť. Podává se obvykle s knedlíky nebo bramborami a je oblíbený zejména v zimních měsících, kdy poskytuje příjemné zahřátí. Segedínský guláš je oblíbený pro své harmonické spojení masa a kysaného zelí, které vytváří jedinečný gastronomický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Omáčky, Guláš
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Segedínský guláš.

Přidat komentář