Segedínský guláš

Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Vezmeme vepřovou kýtu, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kelímek kysaná smetana
2 ks cibule
500 g vepřová kýta
3 lžíce sádlo
500 g kysané zelí
podle chuti sklenic sůl
Postup vaření podle receptu
Na pánvi si rozpálíme sádlo, na něm osmažíme cibulku, pak přidáme maso, posypeme kořením a ze všech stran opečeme. Posypeme kmínem a podlijeme vodou. Takto 30minut podusíme. Během dušení jsme přišli o trochu vody, takže znovu přilijme, přidáme zcezené kysané zelí a gulášek dále dusíme, dokud maso a zelí nezměkne. Z hladké mouky a roztaveného másla si připravíme jíšku, kterou segedínek zahustíme.
Jako poslední nalejeme do guláše smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem či těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Segedínský guláš
Segedínský guláš je tradiční české jídlo, které pochází z maďarské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou vepřové maso, kysané zelí, cibule a koření. Tento chutný pokrm se pomalu vaří, což mu dodává jemnou a bohatou chuť. Podává se obvykle s knedlíky nebo bramborami a je oblíbený zejména v zimních měsících, kdy poskytuje příjemné zahřátí. Segedínský guláš je oblíbený pro své harmonické spojení masa a kysaného zelí, které vytváří jedinečný gastronomický zážitek.