Granola

Snídaňová granola si v poslední době získává velkou popularitu. Je to v podstatě pečená směs ořechů, vloček a různých semínek. Pak už stačí…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g ovesných vloček
100 g mletých mandlí
85 ml vody
60 g mandlových lupínků
60 g sezamových semínek
30 g dýňových semínek
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého sušeného zázvoru
sušené ovoce
Postup vaření podle receptu
V míse smícháme ovesné vločky, mleté mandle, mandlové lupínky a sezamová semínka. Dýňová semínka nasekáme na hrubo a přidáme k vločkám.
Do malé mísy vlijeme vodu, přidáme olej, med a koření. Vše důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Pak nalijeme směs do suché nádoby a rukama vše pečlivě promícháme.
Připravenou směs rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme ji do trouby předehřáté na 190 °C.
Po 20 minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 20–30 minut, záleží na tloušťce směsi, nebo až bude povrch zlatavý a pevný. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.
Do hermeticky uzavřené nádoby vložíme sušené ovoce a přidáme na malé kousky rozdrobenou granolu. Poté vše důkladně promícháme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Granola
Granola je oblíbená snídaně nebo svačina, která se skládá z ovesných vloček, ořechů, semínek a sušeného ovoce. Často se pokládá za zdravou volbu, protože je bohatá na vlákninu, bílkoviny a zdravé tuky. Granolu lze snadno přizpůsobit osobní chuti přidáním různých ingrediencí, jako jsou med, javorový sirup nebo jogurt. Její příprava je rychlá a jednoduchá, což ji činí ideální pro hektické ráno. Navíc je skvělým základem pro smoothie nebo jako topping na dezerty.