Francouzská cibulačka

Polévka pro 2 osoby.
Ingredience aneb co potřebujete
3 ks cibule
hovězí vývar
1 sklenka bílého vína
máslo
strouhaný sýr
chléb
mletý černý pepř
podle chuti sůl
podle potřeby hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Na kostičky si nakrájíme chléb a na másle si jej na pánvi zlehka osmahneme. Necháme ležet stranou.
Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do menšího hrnce, kde jsme mezitím rozpustili máslo a na kterém cibuli osmahneme. Přidáme připravený vývar, zalijeme vínem a opepříme. Takto chvíli povaříme. Poté zahustíme moukou podle potřeby a osolíme.
Polévku rozlijeme do talířů, přidáme osmahnuté krutony a posypeme nastrouhaným sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je tradiční pokrm francouzské kuchyně, který se vyznačuje bohatou cibulovou chutí. Základem tohoto lahodného polévkového jídla je karamelizovaná cibule, která se vaří s vývarem a bílým vínem. Servíruje se s krutony a vrstvou gratinovaného sýra, často Gruyère. Tato vyhledávaná polévka je oblíbená pro svou aromatickou chuť a zlatavou barvu, což ji činí ideální volbou pro chladnější dny. Francouzská cibulačka má dlouhou historii a je symbolem útulnosti a domácího vaření.