Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Polévka pro 2 osoby.

Ingredience aneb co potřebujete

3 ks cibule
hovězí vývar
1 sklenka bílého vína
máslo
strouhaný sýr
chléb
mletý černý pepř
podle chuti sůl
podle potřeby hladká mouka

Postup vaření podle receptu

Na kostičky si nakrájíme chléb a na másle si jej na pánvi zlehka osmahneme. Necháme ležet stranou.

Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do menšího hrnce, kde jsme mezitím rozpustili máslo a na kterém cibuli osmahneme. Přidáme připravený vývar, zalijeme vínem a opepříme. Takto chvíli povaříme. Poté zahustíme moukou podle potřeby a osolíme.

Polévku rozlijeme do talířů, přidáme osmahnuté krutony a posypeme nastrouhaným sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka je tradiční pokrm francouzské kuchyně, který se vyznačuje bohatou cibulovou chutí. Základem tohoto lahodného polévkového jídla je karamelizovaná cibule, která se vaří s vývarem a bílým vínem. Servíruje se s krutony a vrstvou gratinovaného sýra, často Gruyère. Tato vyhledávaná polévka je oblíbená pro svou aromatickou chuť a zlatavou barvu, což ji činí ideální volbou pro chladnější dny. Francouzská cibulačka má dlouhou historii a je symbolem útulnosti a domácího vaření.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Chuťovky, Polévky, Francouzské
Štítky: polévka, francouzská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzská cibulačka.

Přidat komentář