Karbanátky z ovesných vloček

Vločky uvaríme s vodou, kým nezhustnú na kašu a potom ich necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme, potom pridáme pokrájanú cibuľu a ďalej smažíme.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g ovesných vloček
500 ml vody
1 vejce
1 cibule
100 g slaniny
sůl
černý pepř
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Vločky povaříme s vodou, až získáme hustou směs, a poté je necháme vychladnout.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a dále opékáme. Nalijeme tuto směs do ovesné kaše, přidáme vejce a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a v případě potřeby zahustíme strouhankou nebo krupicí.
Necháme je asi 15 minut odstát, potom vytvoříme fašírky, obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Servírujeme je jako tradiční karbanátky se šťouchanými bramborami, salátem, okurkami a dalšími přílohami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky z ovesných vloček
Karbanátky z ovesných vloček jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Vyrábějí se z jemně mletých ovesných vloček, které jsou skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin. Tyto karbanátky lze obohatit o různé zeleniny, koření a bylinky, což jim dodává jedinečnou chuť. Jsou ideální jako hlavní jídlo podávané s salátem nebo omáčkou, nebo jako výživná svačina. Díky snadné přípravě jsou oblíbenou volbou pro vegetariány i vegany.