Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Vločky uvaríme s vodou, kým nezhustnú na kašu a potom ich necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme, potom pridáme pokrájanú cibuľu a ďalej smažíme.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g ovesných vloček
500 ml vody
1 vejce
1 cibule
100 g slaniny
sůl
černý pepř
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Vločky povaříme s vodou, až získáme hustou směs, a poté je necháme vychladnout.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a dále opékáme. Nalijeme tuto směs do ovesné kaše, přidáme vejce a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a v případě potřeby zahustíme strouhankou nebo krupicí.

Necháme je asi 15 minut odstát, potom vytvoříme fašírky, obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

Servírujeme je jako tradiční karbanátky se šťouchanými bramborami, salátem, okurkami a dalšími přílohami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Vyrábějí se z jemně mletých ovesných vloček, které jsou skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin. Tyto karbanátky lze obohatit o různé zeleniny, koření a bylinky, což jim dodává jedinečnou chuť. Jsou ideální jako hlavní jídlo podávané s salátem nebo omáčkou, nebo jako výživná svačina. Díky snadné přípravě jsou oblíbenou volbou pro vegetariány i vegany.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, slovenská, smažení, zimní recepty, ostatní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky z ovesných vloček.

Přidat komentář