Bezlepkové máslové sušenky

Snadno si připravíme voňavé sušenky s máslovou a vanilkovou příchutí podle tohoto receptu. Využijeme rýžovou mouku, takže jsou bezlepkové. Sušenky...
Ingredience aneb co potřebujete
300 g bezlepkové mouky (například rýžové)
1 sáček vanilkového pudinku
200 g másla
100 g cukru krupice
2 žloutky
2 špetky soli
Postup vaření podle receptu
Máslo necháme změknout a poté ho smícháme s ostatními ingrediencemi, zpracujeme těsto a necháme ho odpočívat alespoň hodinu.
Těsto rozválíme na přibližně 0,5 cm a vykrajujeme z něj různé tvary. Troubu předem předehřejeme na 160 °C.
Na sušenkách můžeme vytvořit různé dekorativní vzory tím, že použijeme například vidličku nebo zdobičku z cukrářského pytlíku.
Pečeme přibližně 10 až 15 minut, dokud nezíská jemně růžovou barvu.
Sušenky necháme na plechu úplně zchladnout, a až poté je sundáme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezlepkové máslové sušenky
Bezlepkové máslové sušenky jsou lahodným pamlskem, který potěší nejen celiaky, ale i všechny milovníky sladkých dobrot. Tyto sušenky jsou vyrobeny z kvalitních bezlepkových mouk a másla, což jim dodává jemnou a křehkou texturu. Jsou ideální ke kávě nebo čaji a skvěle se hodí na oslavy či rodinné setkání. Díky svému jednoduchému receptu si je můžete snadno připravit doma a vychutnat si jejich neodolatelnou chuť bez obav z lepku.