Koprová omáčka s hovězím

Začneme tím, že si uvaříme hovězí. Ponoříme jej do vody v hrnci, nejlépe papiňáku , tak do třetiny ponořené. Přidáme cibuli a nové koření. Když máme hotovo, tak použijeme vývar z masa na omáčku.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
750 g hovězí maso
4 kuličky celé nové koření
6 dl mléko
1 svazeček čerstvý kopr
1 ks smetana ke šlehání
3 lžíce ocet
8 kuliček celý černý pepř
4 lžíce hladká mouka
podle chuti cukr
sůl
Postup vaření podle receptu
Vývar z hrnce přecedíme, smícháme s vlažným mlékem a smetanou. Mícháme dokud se nezačne vařit. K tomu pak přidáme najemno nasekaný kopr. Takto ještě chvíli povaříme a dochutíme cukrem.
V menší nádobě si rozmícháme 4lžíce mouky s deci mléka. To pak zamícháme do omáčky. Přidáme si podle toho, jak moc ji chceme hustou. Poté ještě chvíli povaříme a když máme hotovo, tak jen dochutíme cukrem, octem a solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem a můžeme přidat i vejce uvařené natvrdo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka s hovězím
Koprová omáčka s hovězím je tradiční české jídlo, které potěší milovníky bylinkových chutí. Tato delikatesa se skládá z jemné omáčky, která je obohacena o čerstvý kopr, smetanu a koření. Hovězí maso, obvykle vařené do měkka, tvoří perfektní doplněk k aromatické omáčce. Podává se často s knedlíky nebo bramborami, což z ní činí vydatný pokrm, ideální na nedělní oběd. Kombinace chutí vytváří jedinečný gastronomický zážitek, který si oblíbí celá rodina.