Lasagne se sýrem a mletým masem

Lasagne  se sýrem a mletým masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vydatná skvělá večeře.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 kg kvalitní mleté maso
2 ks kuchyňská cibule
sůl
1 l polotučné mléko - studené
černý pepř - mletý
0,3 kg lasagne
60 g čerstvé máslo
50 g mouka - hladká
bylinky bazalka
olej - řepkový
2 ks paprika - žlutá
koření muškátový oříšek
150 g sýr - eidam
100 g tvrdý sýr - zauzený
1 ks vajíčko
12 polévkových lžic kečup - sladký
6 stroužků český česnek
2 ks pěkná rajčátka
1 ks vaječný žloutek

Postup vaření podle receptu

Do hrnce si zakápneme trochu oleje, přisypeme rozkrájenou kuchyňskou cibuli a osmahneme. Nandáme mleté maso, okořeníme pepřem a solí. Opékáme. Přisypeme pět stroužků rozstrouhaného česneku a vhodíme rozkrájenou papriku a rajčátka. Natrháme si bazalku a nandáme sladký kečup.

A co nesmí chybět? Bešamelová omáčka.

Nádobu do trouby si vytřeme máslem. Zapneme si troubu na 180 °C.

V hrnku si metličkou rozmícháme maličko studeného mléka se žloutkem.

Do hrnce si dáme kousíček pravého másla. Přidáme trochu hladké mouky. Metličkou mícháme, až nám vznikne jíška. Doplníme jí studeným polotučným mlékem a chviličku vaříme. Okořeníme trošičku muškátovým oříškem a přidáme sůl. Přilijeme žloutek s mlékem, metličkou rozmícháme a chviličku vaříme.

Na struhadle si rozstrouháme zauzený sýr.

Bylinky rozmícháme s vajíčkem a zauzeným sýrem. Osolíme a přidáme prolisovaný stroužek česneku.

Odložíme stranou.

Rozstrouháme si eidam.

Do vhodné nádoby s víkem si nandáme naběračkou maličko omáčky.

Rozmístíme pláty (lasagne). Kdo je šikovný, může si je udělat doma. Kdo chce ušetřit čas, vezme si předvařené.

Pláty zalijeme omáčkou. Zasypeme eidamem. Nandáme mleté maso. A opakujeme. Pláty ...

Nakonec přijdou pláty zalité omáčkou a bylinky se zauzeným sýrem.

Pečeme v troubě asi třičtvrtě hodiny. Uvidíte. Posledních pár minut dopékáme bez víka. Cítíte tu vůni? Je to skvělé!

Co jste ještě nevěděli o receptu Lasagne se sýrem a mletým masem

Lasagne se sýrem a mletým masem je tradiční italský pokrm, který potěší svou bohatou chutí. Skládá se z vrstev těstovin, šťavnatého mletého masa, lahodného bešamelu a aromatické rajčatové omáčky. Každá vrstva je posypána sýrem, nejčastěji parmazánem nebo mozzarellou, který při pečení krásně zlatavě zkaramelizuje. Příprava lasagní vyžaduje trochu času, ale výsledek stojí za to. Je to skvělé hlavní jídlo pro rodinné setkání nebo slavnostní večeři. Podávejte s čerstvým chlebem a salátem pro dokonalý zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Mleté maso, Italské
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Lasagne se sýrem a mletým masem.

Přidat komentář