Čevabčiči jednodušše

Čevabčiči jednodušše
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nadrobno si nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a vmícháme do mletého masa. K tomu přidáme vajíčko, papriku, chilli, sůl a pepř. Takto důkladně promícháme. Z této směsi si pak vytvarujeme požadované válečky, jak je známe.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks cibule
3 stroužky česnek
1 špetka majoránka
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks vejce
0,5 kg mleté maso(hovězí nebo vepřové)
1 špetka chilli koření
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

V pánvi si rozpálíme větší množství oleje(asi jako u obalovaných řízků) a válečky v něm opečeme. Než vložíme do rozpáleného oleje tak poprášíme hladkou moukou.

Podáváme s hořčicí a cibulí(buď najemno nebo na kolečka nakrájenou). Jako přílohu použijeme buď hranolky či vařený brambor.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči jednodušše

Čevabčiči jsou tradiční pokrm jihoslovanské kuchyně, charakteristický svým lahodným masovým složením. Obvykle se vyrábějí z mletého hovězího nebo jehněčího masa, které je ochuceno kořením, česnekem a cibulí. Tyto malé klobásky se grilují nebo smaží, což jim dodává výraznou chuť a šťavnatost. Čevabčiči se často podávají s chlebem, cibulí a ajvarem, což je pikantní červená omáčka. Tento pokrm je oblíbený nejen v restauracích, ale i při různých zahradních grilovačkách a každoročně láká mnoho milovníků dobrého jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Mleté maso
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čevabčiči jednodušše.

Přidat komentář