Čevabčiči jednodušše

Nadrobno si nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a vmícháme do mletého masa. K tomu přidáme vajíčko, papriku, chilli, sůl a pepř. Takto důkladně promícháme. Z této směsi si pak vytvarujeme požadované válečky, jak je známe.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
3 stroužky česnek
1 špetka majoránka
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks vejce
0,5 kg mleté maso(hovězí nebo vepřové)
1 špetka chilli koření
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
V pánvi si rozpálíme větší množství oleje(asi jako u obalovaných řízků) a válečky v něm opečeme. Než vložíme do rozpáleného oleje tak poprášíme hladkou moukou.
Podáváme s hořčicí a cibulí(buď najemno nebo na kolečka nakrájenou). Jako přílohu použijeme buď hranolky či vařený brambor.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči jednodušše
Čevabčiči jsou tradiční pokrm jihoslovanské kuchyně, charakteristický svým lahodným masovým složením. Obvykle se vyrábějí z mletého hovězího nebo jehněčího masa, které je ochuceno kořením, česnekem a cibulí. Tyto malé klobásky se grilují nebo smaží, což jim dodává výraznou chuť a šťavnatost. Čevabčiči se často podávají s chlebem, cibulí a ajvarem, což je pikantní červená omáčka. Tento pokrm je oblíbený nejen v restauracích, ale i při různých zahradních grilovačkách a každoročně láká mnoho milovníků dobrého jídla.