Houbová smaženice

Houbová smaženice
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Máte sušené nebo zmrazené houby a stále sbíráte další? Připravte si čerstvou směs hub, která příjemně voní po lese. Recepty najdete na…

Ingredience aneb co potřebujete

houby (nejlépe více druhů)
cibule
sádlo (nebo olej)
česnek
drcený kmín
vejce (na 1 porci 1 vejce)
sůl

Postup vaření podle receptu

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, a jakmile začne získávat růžovou barvu, přidáme na kousky cca 2x2 cm nakrájené houby, které jsme předem opláchli. Pokud jsou houby příliš suché, můžeme je jemně podlít vodou (asi 1–3 lžíce).

Na mírném ohni dusíme houby pod poklicí zhruba 10 minut, poté je osolíme, posypeme kmínem, přidáme utřený česnek podle chuti a necháme chvíli povařit.

Poté přidáme našlehaná a mírně osolená vejce.

Při neustálém míchání osmažíme, dokud se vejce nezhustí.

Servírujeme s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová smaženice

Houbová smaženice je oblíbené české jídlo, jehož základem jsou čerstvé nebo sušené houby, často hříbky nebo lišky. Ty se nakrájejí na kousky a osmaží se na pánvi s cibulí a česnekem, dokud nezískají zlatavou barvu. Následně se přidá osolená a opepřená směs vajec, která se na pánvi zpevní. Tento pokrm se podává teplý, často s chutným chlebem nebo bramborami.“

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (51 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: svačina, houby, restování, snadné, rychlé, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, slovenská, bezlepkové, letní recepty, podzimní, vegetarianské, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Houbová smaženice.

Přidat komentář