Houbová smaženice

Máte sušené nebo zmrazené houby a stále sbíráte další? Připravte si čerstvou směs hub, která příjemně voní po lese. Recepty najdete na…
Ingredience aneb co potřebujete
houby (nejlépe více druhů)
cibule
sádlo (nebo olej)
česnek
drcený kmín
vejce (na 1 porci 1 vejce)
sůl
Postup vaření podle receptu
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, a jakmile začne získávat růžovou barvu, přidáme na kousky cca 2x2 cm nakrájené houby, které jsme předem opláchli. Pokud jsou houby příliš suché, můžeme je jemně podlít vodou (asi 1–3 lžíce).
Na mírném ohni dusíme houby pod poklicí zhruba 10 minut, poté je osolíme, posypeme kmínem, přidáme utřený česnek podle chuti a necháme chvíli povařit.
Poté přidáme našlehaná a mírně osolená vejce.
Při neustálém míchání osmažíme, dokud se vejce nezhustí.
Servírujeme s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová smaženice
Houbová smaženice je oblíbené české jídlo, jehož základem jsou čerstvé nebo sušené houby, často hříbky nebo lišky. Ty se nakrájejí na kousky a osmaží se na pánvi s cibulí a česnekem, dokud nezískají zlatavou barvu. Následně se přidá osolená a opepřená směs vajec, která se na pánvi zpevní. Tento pokrm se podává teplý, často s chutným chlebem nebo bramborami.“