Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Porce: 7

Aby chléb během pečení neztratil objem, je nezbytné řídit se určitým postupem. Nejprve do pekáče nalijeme vodu a přidáme olej. Následně posypeme…

Ingredience aneb co potřebujete

450 g bílé chlebové mouky Doves Farm
50 g hladké pohankové mouky
cca 350 ml vody
2 lžíce rostlinného oleje
7 g sušeného droždí
1 lžíce nerafinovaného cukru
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky soli

Postup vaření podle receptu

Aby se chléb během pečení nesrazil, je důležité řídit se určitým postupem. Nejprve nalijeme do pečicí mísy vodu a přidáme olej. Následně do nádoby vsypeme všechny sypké ingredience, kromě sušeného droždí, které opatrně nasypeme do důlku, který si uděláme prstem. Je to důležité, protože droždí nesmí přijít do styku s vodou, aby nezačalo kynout příliš brzy a chléb se nesrazil.

Nakonec si vybereme bezlepkový program, zvolíme velikost chleba 500 g a zvolíme požadovanou barvu. Vždy preferuji tmavou, protože bezlepkové chleby bývají obvykle světlejší. Po upečení vypneme pekárnu ze zásuvky, otevřeme víko a necháme ji hodinu vychladnout.

Na závěr si na ruce nasadíme pěkné chňapky, vyndáme pečicí nádobu, upečený chleba opatrně vyklopíme, zabalíme do čisté utěrky a necháme úplně vychladnout, abychom mohli krájet. Obvykle nechávám chladnout přes noc, ráno chleba nakrájím na porce, dám je do sáčků a ihned je vložím do mrazáku. Poté jen vytáhnu potřebné množství a nechám je v troubě znovu ohřát do křupava.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny je skvělou volbou pro všechny, kteří se musí vyvarovat lepku. Tento chutný chléb má jemnou texturu a příjemnou chuť, díky čemuž je ideální pro přípravu sendvičů nebo jako příloha k různým pokrmům. Jeho výroba je snadná a rychlá, stačí použít bezlepkovou mouku a další kvalitní ingredience. Domácí pekárna se postará o dokonalé prokyhnutí a pečení, což znamená čerstvý chléb přímo z trouby. Vyzkoušejte recept a objevte kouzlo bezlepkového pečení!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (25 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: svačina, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, bezlepkové, dietní recepty, snídaně, domácí pekárna

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny.

Přidat komentář