Zapečená bramborová kaše s uzeným kuřecím masem

Uvaříme brambory a pak je podle libosti rozmačkáme na kaši. Přidáme teplé mléko a rozpuštěné máslo, poté vmícháme nastrouhaný sýr. Následně oddělíme žloutky od…
Ingredience aneb co potřebujete
6 brambor
dcl mléka
máslo (kousek)
3 vejce
sůl
150 g strouhaný sýr (já použila Grattugiato Fresco – viz foto, lze parmezán, eidam atd)
5 lžic špaldové mouky (může být i polohrubá)
3 uzená kuřecí stehna (i jiné uzené)
sůl
Postup vaření podle receptu
Uvařené brambory rozšťoucháme na kaši, přidáme teplé mléko a rozpuštěné máslo a vmícháme strouhaný sýr. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky zašleháme a přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do bramborové kaše. Měla by mít správnou konzistenci, ani příliš řídkou, ani příliš tuhý.
Vymažeme zapékací misku a naplníme ji kaší. V předehřáté troubě na 150°C pečeme asi 20 minut. Uzené kuřecí maso obereme a nakrájíme na kousky. Kaši rozhrneme ke stranám a do středu dáme maso, poté pečeme dalších 10 minut, až kaše začne růžovět. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečená bramborová kaše s uzeným kuřecím masem
Zapečená bramborová kaše s uzeným kuřecím masem je lahodný pokrm, který spojuje krémovost bramborové kaše s výraznou chutí uzeného kuřete. Tento pokrm se často servíruje jako sytý a výživný oběd či večeře, ideální pro rodinné sešlosti. Uzené kuřecí maso dodává bramborám skvělou chuťovou hloubku a společně s křupavou zapečenou vrstvou tvoří chuťový zážitek, který potěší každého strávníka. Můžete jej zasytit také přidáním různých bylinek a koření podle chuti.