Houbové ragú

Houbové ragú
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Houbu nakrájíme na čtvrtiny podle velikosti a krátce osmažíme na oleji. Poté přidáme jemně nasekaný česnek a ještě chvíli restujeme. Na závěr podlijeme vínem.

Ingredience aneb co potřebujete

olej
2 stroužky česneku
250 g žampionů (nebo i lesních hub)
4 vajíčka (uvařené natvrdo)
2 dl bílého vína
solamyl

Postup vaření podle receptu

Houbu nakrájíme na čtvrtiny podle velikosti a krátce osmahneme na oleji. Poté přidáme jemně nasekaný česnek a ještě chvíli smažíme.

Zalejeme vínom, do ktorého sme pridali solamyl.

Do větších kostek nakrájená vajíčka ještě rychle povaříme.

Podávame s varenou ryžou alebo s veľkými cestovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové ragú

Houbové ragú je lahodné pokrmy, které oslavuje chuť čerstvých hub. Tento pokrm se obvykle připravuje s kombinací různých druhů hub, jako jsou hříbky, žampiony nebo shitake, které se dusí s cibulí, česnekem a bylinkami. Může být podáno jako hlavní chod nebo příloha, často se servíruje s těstovinami, rýží nebo chlebem. Houbové ragú je oblíbené nejen pro svou vynikající chuť, ale také jako zdravá volba, bohatá na vitamíny a minerály. Vyniká svou aromatickou lehkostí a dá se snadno přizpůsobit podle sezónních surovin.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, bezmasá jídla, vegetarianské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Houbové ragú.

Přidat komentář