Houbové ragú

Houbu nakrájíme na čtvrtiny podle velikosti a krátce osmažíme na oleji. Poté přidáme jemně nasekaný česnek a ještě chvíli restujeme. Na závěr podlijeme vínem.
Ingredience aneb co potřebujete
olej
2 stroužky česneku
250 g žampionů (nebo i lesních hub)
4 vajíčka (uvařené natvrdo)
2 dl bílého vína
solamyl
Postup vaření podle receptu
Houbu nakrájíme na čtvrtiny podle velikosti a krátce osmahneme na oleji. Poté přidáme jemně nasekaný česnek a ještě chvíli smažíme.
Zalejeme vínom, do ktorého sme pridali solamyl.
Do větších kostek nakrájená vajíčka ještě rychle povaříme.
Podávame s varenou ryžou alebo s veľkými cestovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbové ragú
Houbové ragú je lahodné pokrmy, které oslavuje chuť čerstvých hub. Tento pokrm se obvykle připravuje s kombinací různých druhů hub, jako jsou hříbky, žampiony nebo shitake, které se dusí s cibulí, česnekem a bylinkami. Může být podáno jako hlavní chod nebo příloha, často se servíruje s těstovinami, rýží nebo chlebem. Houbové ragú je oblíbené nejen pro svou vynikající chuť, ale také jako zdravá volba, bohatá na vitamíny a minerály. Vyniká svou aromatickou lehkostí a dá se snadno přizpůsobit podle sezónních surovin.