Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Králičí stehna opláchneme a prokládáme slaninou. Opatrně je osolíme a na dno pekáče dáme nakrájené houby spolu s ostatními nakrájenými ingrediencemi.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks králíčích stehen
20 dkg uzené slaniny
20 dkg čerstvých hřibů
sůl
kmín
3 stroužky česneku

Postup vaření podle receptu

Králičí stehna omyjeme a prošpikujeme slaninou. Osolíme je a na dno pekáče rozložíme nakrájené houby spolu se zbytkem slaniny nakrájené na kostičky. Okořeníme kmínem a stehna potřeme rozmačkaným česnekem. Přilijeme vodu tak, aby houby byly ponořené.

Umístíme do trouby a pečeme asi hodinu, přičemž občas poléváme šťávou. Podáváme s hranolkami nebo vařenými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami je lahodné jídlo, které spojuje tradici s chutí. Králík se marinované v bylinkách a česneku, poté se obalí křupavou slaninou, což dodává pokrmu šťavnatost a intenzivní chuť. Čerstvé houby, přidané během pečení, přispívají k aromatické kvalitě a textuře. Výsledkem je delikátní pokrm, ideální pro sváteční stůl nebo rodinnou večeři. Servírujte s bramborami nebo čerstvým chlebem a užijte si gastronomický zážitek plný vůní a chutí přírody.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pečení, podzimní, z jednoho pekáčku, jiné maso, králičí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami.

Přidat komentář