Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Králičí stehna opláchneme a prokládáme slaninou. Opatrně je osolíme a na dno pekáče dáme nakrájené houby spolu s ostatními nakrájenými ingrediencemi.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks králíčích stehen
20 dkg uzené slaniny
20 dkg čerstvých hřibů
sůl
kmín
3 stroužky česneku
Postup vaření podle receptu
Králičí stehna omyjeme a prošpikujeme slaninou. Osolíme je a na dno pekáče rozložíme nakrájené houby spolu se zbytkem slaniny nakrájené na kostičky. Okořeníme kmínem a stehna potřeme rozmačkaným česnekem. Přilijeme vodu tak, aby houby byly ponořené.
Umístíme do trouby a pečeme asi hodinu, přičemž občas poléváme šťávou. Podáváme s hranolkami nebo vařenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami
Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami je lahodné jídlo, které spojuje tradici s chutí. Králík se marinované v bylinkách a česneku, poté se obalí křupavou slaninou, což dodává pokrmu šťavnatost a intenzivní chuť. Čerstvé houby, přidané během pečení, přispívají k aromatické kvalitě a textuře. Výsledkem je delikátní pokrm, ideální pro sváteční stůl nebo rodinnou večeři. Servírujte s bramborami nebo čerstvým chlebem a užijte si gastronomický zážitek plný vůní a chutí přírody.