Výborná sekaná

Výborná sekaná
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do mléka si namočíme starší rohlíky. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a na pánvi s tukem osmažíme..

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletý vepřový bůček
500 g mleté hovězí maso
3 lžíce majoránka
2 ks vejce
2 ks rohlík nebo houska
1 ks velká cibule
2 dl mléko
3 lžičky sůl
2 hrstě strouhanka
3 stroužky česnek
na potření 1 ks bílek
podle potřeby 200 ml voda na podlití
máslo nebo olej na vymazání

Postup vaření podle receptu

V míse si smícháme obě masa, majoránku, vejce, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku a osolíme. Nakonec ještě přidáme vyždímané rohlíky. Vše ručně smícháme a postupně si podle potřeby přidáváme strouhanku.

Ze směsi si vypracujeme bochánek a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Podlijeme vodou, potřeme bílky a dáváme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi tak 1h 20minut dokud maso nezhnědne. Občas poléváme výpekem a doléváme vodu podle potřeby.

Sekanou podáváme nakrájenou na plátky a nejlépe s bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná sekaná

Výborná sekaná je lahodný pokrm, který potěší každého gurmána. Připravuje se z kvalitního mletého masa, do kterého se přidávají bylinky, česnek, cibule a koření. Směs se důkladně promíchá a formuje do tvaru bochníku. Peče se v troubě, dokud nevznikne chutná kůrka. Skvěle se hodí ke klasické české příloze, jako je bramborová kaše, ale i ke svěžím salátům. Výborná sekaná je ideální pro rodinné večeře, oslavy nebo jako sytý oběd do práce. Je to klasik, který nikdy nezklame.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České
Štítky: česká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Výborná sekaná.

Přidat komentář