Výborná sekaná

Do mléka si namočíme starší rohlíky. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a na pánvi s tukem osmažíme..
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletý vepřový bůček
500 g mleté hovězí maso
3 lžíce majoránka
2 ks vejce
2 ks rohlík nebo houska
1 ks velká cibule
2 dl mléko
3 lžičky sůl
2 hrstě strouhanka
3 stroužky česnek
na potření 1 ks bílek
podle potřeby 200 ml voda na podlití
máslo nebo olej na vymazání
Postup vaření podle receptu
V míse si smícháme obě masa, majoránku, vejce, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku a osolíme. Nakonec ještě přidáme vyždímané rohlíky. Vše ručně smícháme a postupně si podle potřeby přidáváme strouhanku.
Ze směsi si vypracujeme bochánek a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Podlijeme vodou, potřeme bílky a dáváme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi tak 1h 20minut dokud maso nezhnědne. Občas poléváme výpekem a doléváme vodu podle potřeby.
Sekanou podáváme nakrájenou na plátky a nejlépe s bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná sekaná
Výborná sekaná je lahodný pokrm, který potěší každého gurmána. Připravuje se z kvalitního mletého masa, do kterého se přidávají bylinky, česnek, cibule a koření. Směs se důkladně promíchá a formuje do tvaru bochníku. Peče se v troubě, dokud nevznikne chutná kůrka. Skvěle se hodí ke klasické české příloze, jako je bramborová kaše, ale i ke svěžím salátům. Výborná sekaná je ideální pro rodinné večeře, oslavy nebo jako sytý oběd do práce. Je to klasik, který nikdy nezklame.