Plněná zapečená rajčata

Plněná zapečená rajčata
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rajčata rozkrojíme, zbavíme vnitřků, osolíme je, nasekáme do nich bazalku a přidáme kousky sušené šunky. Na závěr do každé poloviny dáme uzenou...

Ingredience aneb co potřebujete

rajčata
bazalka
uzená třešničková mozzarela
sušená šunka
sůl

Postup vaření podle receptu

Rajčata rozřízneme na poloviny, vnitřek vydlabeme a osolíme. Do nich pak nasekáme bazalku a přidáme kousky sušené šunky.

Na závěr do každé části vložíme uzenou třešničku mozzarely a dáme péct při teplotě 180°C, dokud se sýr nezačne rozpouštět.

Dekorujeme bazalkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Plněná zapečená rajčata

Plněná zapečená rajčata


Plněná zapečená rajčata jsou lahodným a zdravým pokrmem, ideální na letní dny. Rajčata se plní směsí rýže, zeleniny, bylinek a někdy i masem či sýrem. Po zapečení se zpevní a chuť se krásně propojí. Tento pokrm je nejen chutný, ale také vizuálně atraktivní, protože živé barvy rajčat a náplně lákají k jídlu. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha a snadno se připravuje. Připravte si ho na grilování či jako chutnou večeři s rodinou či přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: rajčata, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, bylinky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Plněná zapečená rajčata.

Přidat komentář