Bramborové placky

Bramborové placky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyjeme si brambory a dáme vařit. Poté co jsme je nechaly vychladnout je nastrouháme, osolíme, zasypeme moukou, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Takto dohromady zaděláme a vypracujeme těsto na naše placky.

Ingredience aneb co potřebujete

tuk na smažení
30 g máslo
100 g hrubá mouka
1 ks vejce
500 g brambory
1 lžička sůl

Postup vaření podle receptu

Těsto dáme na pomoučený podklad a rozválíme. Z plátu pak vykrajujeme kolečka velikostí podle vlastní libosti a pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Opékáme po obou stranách dozlatova. Můžeme dát péct i do trouby.

Bramborové placky můžeme potírat v podstatě čímkoli, podle libosti, včetně marmelád, sladkého tvarohu, aj. My je děláme především potřený špenátem nebo jako přílohu k zelenině či masu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky

Bramborové placky jsou tradiční české jídlo vyrobené z nastrouhaných brambor, které se smíchají s moukou, solí a kořením. Těsto se formuje na placky a následně se opéká na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Podávají se často s kysanou smetanou nebo jogurtem, ale skvěle chutnají také s masem nebo zeleninou. Bramborové placky jsou oblíbené jak v domácnostech, tak na různých slavnostech a trzích, což svědčí o jejich trvalé popularitě v české kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Chuťovky, Předkrm, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové placky.

Přidat komentář