Bramborové placky

Omyjeme si brambory a dáme vařit. Poté co jsme je nechaly vychladnout je nastrouháme, osolíme, zasypeme moukou, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Takto dohromady zaděláme a vypracujeme těsto na naše placky.
Ingredience aneb co potřebujete
tuk na smažení
30 g máslo
100 g hrubá mouka
1 ks vejce
500 g brambory
1 lžička sůl
Postup vaření podle receptu
Těsto dáme na pomoučený podklad a rozválíme. Z plátu pak vykrajujeme kolečka velikostí podle vlastní libosti a pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Opékáme po obou stranách dozlatova. Můžeme dát péct i do trouby.
Bramborové placky můžeme potírat v podstatě čímkoli, podle libosti, včetně marmelád, sladkého tvarohu, aj. My je děláme především potřený špenátem nebo jako přílohu k zelenině či masu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky
Bramborové placky jsou tradiční české jídlo vyrobené z nastrouhaných brambor, které se smíchají s moukou, solí a kořením. Těsto se formuje na placky a následně se opéká na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Podávají se často s kysanou smetanou nebo jogurtem, ale skvěle chutnají také s masem nebo zeleninou. Bramborové placky jsou oblíbené jak v domácnostech, tak na různých slavnostech a trzích, což svědčí o jejich trvalé popularitě v české kuchyni.