Sekané bifteky s vejci

Housku namočíme do mléka, po chvíli ji vymačkáme a smícháme s mletým masem, bílkem, jemně nasekanou cibulí, moukou, pepřem a solí. Poté utvoříme…
Ingredience aneb co potřebujete
150 g mletého hovězího masa
150 g mletého vepřového masa
1 bílek
20 g housky
3 lžíce mléka
10 g cibule
10 g hladké mouky
mletý pepř
sůl
20 g oleje
1 vajíčko (podle potřeby a porcí na jednu porci 1 vejce)
hořčice
Postup vaření podle receptu
Housku namočíme do mléka, po chvíli ji vymačkáme a smícháme s mletým masem, bílkem, jemně nakrájenou cibulí, moukou, pepřem a solí. Poté tvarujeme tenké biftečky (udělala jsem několik menších).
Umístíme je na plech, který jsme potřeli olejem a předtím nahřáli v troubě. Během pečení je otáčíme a podléváme vodou. Pečeme je do zlatova.
Hotové potřeme mustardo a dáme na něj volské oko.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sekané bifteky s vejci
Sekané bifteky s vejci jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který spojuje jednoduchost a vydatnost. Tato lahodná jídla se připravují z mletého masa, často hovězího, do kterého se přidávají různé koření a bylinky. Po pečení se na každém bifteku podává volské oko, což dodává pokrmu speciální kouzlo. Sekané bifteky jsou ideální jak na oběd, tak na večeři, a skvěle se hodí k bramborové kaši nebo čerstvému salátu. Tento pokrm si zamilujete pro jeho chuť a jednoduchou přípravu.