Listové těsto na štrúdl

Listové těsto na štrúdl
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Všechny ingredience promícháme a necháme je dvě hodiny odpočívat. Poté můžeme s těstem začít pracovat.

Ingredience aneb co potřebujete

450 g hladké mouky
250 g Hery
10 lžic mléka
1 lžička octa
2 žloutky

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience spojíme a necháme směs odpočívat po dobu dvou hodin.

Poté můžeme začít s těstem manipulovat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Listové těsto na štrúdl

Listové těsto na štrúdl je základním komponentem pro přípravu lahodného jablečného štrúdlu. Těsto je tenké, křehké a chuťově neutrální, což umožňuje vyniknout sladkým nebo slaným náplním. Příprava listového těsta může být časově náročná, avšak mnozí volí zakoupenou variantu, která šetří čas. V kombinaci s jablky, skořicí a rozinkami se listové těsto promění v oblíbený dezert, ideální pro různé příležitosti. Po upečení má štrúdl zlatavou barvu a křupavou strukturu, která potěší každého milovníka sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: snadné, rychlé, levné, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, moučníky, ostatní, štrúdly, do 10 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Listové těsto na štrúdl.

Přidat komentář