Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda

Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 2

Burrito je celosvětově velmi oblíbené jídlo, které dávno získalo věhlas za hranicemi Mexika. Recept na burrito asi není pro úplné začátečníky, ale s trochou soustředění to také není nic nemožného. Důležité je pořádně zabalit tortillu, aby náplň nelezla ven a aby se v burritu drželo teplo. Co dovnitř je víceméně na vás. Tento recept na burrito je s vepřovou panenkou a avokádovou salsou, což je kombinace, která nás baví.

Ingredience aneb co potřebujete

2 větvičky koriandru
šťáva z 1 limetky
1 avokádo
sůl a pepř
450 g vepřové panenky
2 lžíce slunečnicového oleje
2 malé cibule
2 stroužky česneku
2 zelené papriky
1 lžíce chilli
80 g strouhané goudy
tortilly

Postup vaření podle receptu

Nejprve na salsu opláchneme limetky a vymačkáme z nich šťávu. Opláchnutý koriandr nakrájíme nadrobno. Vnitřek avokáda nakrájíme na kostičky a potom společně s koriandrem a šťávou z limetky dáme do mističky a pořádně vidličkou rozmačkáme. Podle potřeby dosolíme.

Potom oloupeme česnek a cibuli. Česnek na tenké plátky a cibuli na kostičky. Omytou papriku a bez jadýrek nakrájíme na proužky.

Pod studenou vodou omyté maso nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, cca 4 minuty. Potom do pánve dejte připravenou cibuli, česnek a papriku. Společně smažíme další asi 2 minuty. Vše dochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Úplně nakonec přidáme nastrouhanou goudu. Pánev dáme stranou.

Nakonec tortilly necháme nahřát v troubě, naplníme tou skvělou směsí z pánve a salsou a pořádně zabalíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda

Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda představuje dokonalou fúzi šťavnatého masa a osvěžujícího doplňku. Vepřová panenka, pečlivě opečená do měkkosti, je základem tohoto lahodného jídla. Jemná a krémová salsa z avokáda, doplněná limetkovou šťávou a čerstvým koriandrem, přináší svěžest a kontrast k pikantním tónům. Zabaleno v jemné tortille, toto burrito nabízí bohatství chutí, které se spojují v harmonický celek. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, která zasytí a potěší všechny milovníky mexické kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Chuťovky, Dobroty, Mexické, Rychlá večeře
Štítky: Zelenina, vepřové maso, grilování, hlavní chod, dětská jídla, chuťovka, buritto, luštěniny, mexická kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda.

Přidat komentář