Výborná svíčková

Recept na výbornou a snadnou svíčkovou omáčku.
Ingredience aneb co potřebujete
4-5 kuličky celé nové koření
1 ks cibule
2-3 lístky bobkový list
1 ks mrkev
1 hrst tymián
450 g maso
1 ks citron
0,5 ks celer
1 kelímek sladká smetana
1 lžíce cukr
1 ks petržel
podle chuti sůl
podle potřeby voda
světlá jíška
Postup vaření podle receptu
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno a v hrnci ji na másle osmažíme. Zarestujeme se lžící cukru, posymeme tymiánem a osolíme.
Než začne zelenina hnědnout, tak přidáme ješte 2-3 bobkové listy a 4-5 kuliček nového koření.
Promícháme a na směs položíme 2 plátky masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží). Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
přilejeme ještě trochu vody a povaříme.
Hotovou omáčku necháme vychladnout, vyjmeme maso i bobkový list a nové koření a omáčku rozmixujeme.
Znovu přivedeme k varu a přidáme sladkou smetanu, citron, jíšku a dochutíme.
Vložíme maso a prohřejeme ho.
Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná svíčková
Výborná svíčková je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Hlavní ingrediencí je hovězí maso, které se dlouho vaří v omáčce z mrkve, cibule, celeru a smetany. Tento pokrm je často podáván s houskovým knedlíkem a doplněn citrónem a zelenou petrželkou. Svíčková se vyznačuje svou jemnou chutí a aromatickou omáčkou, která se v rodinách předává z generace na generaci. Je to nejen pokrm, ale i symbol české pohostinnosti a tradice.