Kančí medailonky s liškami

Kančí medailonky s liškami
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na pánvi s olejem je z obou stran osmahneme, každá strana by měla být na pánvi přibližně 2 minuty.

Ingredience aneb co potřebujete

vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
hrst lišek
3 snítky tymiánu
1-2 kávové lžičky červeného pepře ( kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři )
100 ml vývaru
100 ml smetany
sůl a pepř
olej

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na plátky široké asi 1,5 cm a následně ho osolíme a opepříme.

Na pánvi s olejem je smažíme z obou stran, což zabere asi 2 minuty z každé strany. Můžeme to udělat i kratší dobu, pokud preferujeme, aby uvnitř zůstaly růžové.

Maso vyndáme a udržujeme ho v teple.

Do pánve nalijeme trochu vývaru a necháme uvolnit opečené kousky ze dna pánve.

Smícháme ingredience a přidáme lišky, které můžeme nakrájet na menší kousky nebo je použít celé, spolu s tymiánem a červeným pepřem.

Postupně přidáváme vývar, vždy ho necháme téměř vyvařit, a lišky restujeme a dusíme asi 10 minut.

Okořeníme je a přidáme smetanu.

Zredukujeme omáčku na požadovanou hustotu.

Ochutnáme. Pokud si přejete, maso můžete na závěr vložit do omáčky, aby se prohřálo.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kančí medailonky s liškami

Kančí medailonky s liškami jsou skvělým pokrmem pro milovníky zvěřiny a fungují jako dokonalá volba pro speciální příležitosti. Mladé kančí maso je jemné a šťavnaté, zatímco lišky přidávají pokrmu jedinečnou chuť a aromatickou vůni. Před podáváním se medailonky často opékají na pánvi s bylinkami a podávají se s povidly nebo omáčkou z lišek. Tento delikátní pokrm skvěle doplní sklenka červeného vína, čímž podtrhne jeho chuťové nuance. Vyzkoušejte kančí medailonky a objevte nezapomenutelnou kombinaci chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, omáčky, restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, česká, snadný, bylinky, dušení, smetanová, jiné maso, minutky, zvěřina

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kančí medailonky s liškami.

Přidat komentář