Chlupaté knedlíky na rychlo

Někdy o nich můžeme slyšet také jako o klouzácích či modrácích.
Ingredience aneb co potřebujete
sůl
750 g bramborové
1 ks vejce
300 g hrubá mouka
Postup vaření podle receptu
Čerstvé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Potom co jsme je nechali odstát, slijeme přebytečnou vodu.
Potom co jsme osolily brambory, tak k nim přidáme vejce, s prosátou hrubou moukou a z toho všeho vypracujeme těsto. Ve vodě pak pomocí velké lžíce tvoříme z tohoto těsta menší podlouhlé knedlíky, které pak naložíme do většího množství osolené vroucí vody.
Opatrně je od sebe vařečkou oddělíme a asi 8 - 10 minut vaříme, podle velikosti.
Tyto uvařené krasavce pak vyjmeme z vody, nejlépe děrovanou naběračkou a necháme je chvilku odkapat.
Knedlíky pak podáváme už rozdělené, na talíře. Nejlepší chuti dosáhneme, když je poté pokryjeme osmaženou cibulkou, nejlépe na sádle a podáváme s uzeným masem a dušeným zelím. Můžou se také podávat s gulášem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chlupaté knedlíky na rychlo
Chlupaté knedlíky na rychlo jsou skvělým a rychlým pokrmem, který si oblíbíte. Tento vynikající český recept kombinuje brambory a mouku, které vytvářejí nadýchané knedlíky plné chuti. Příprava je jednoduchá a zabere jen pár minut, což z nich činí ideální jídlo do rušných dní. Chlupaté knedlíky lze podávat jako přílohu k masu, nebo si je vychutnat s omáčkou. Přidáním bylinek nebo koření můžete obohatit jejich chuť a proměnit je v lahodný zážitek.