Grilovaná žebra na medu

Grilovaná žebra na medu
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Grilovaná žebra přináleží k top receptům, které můžete na grilu vykouzlit. Jde o časově poměrně náročný recept, na němž je potřeba dát si záležet. První krok zasluhující vaši pozornost je nákup toho správného masa. Grilovaná žebra by totiž měla být ideálně ta, která se označují jako vysoká. Z nich se totiž neseřezává veškeré maso, nýbrž tam toho docela dost zůstává. Čerstvost vepřových žeber poznáte tak, že je maso růžové s jemným mramorováním a tučné části jsou bílé a pevné.
Druhým krokem docílíte křehkosti masa. Můžete namarinovaná žebírka rovnou šoupnout na gril, ale aby maso nepřipomínalo při skusu podešev, bude grilování trvat dost dlouho a s nejistým výsledkem. Proto si vepřová žebra „načněte“ předem. Buď předpečením v troubě, jako tomu je v tomto receptu na grilovaná žebra, nebo podušením. Žebra dejte do většího hrnce, osolte a zalijte vodou. Duste doměkka, cca 1,5 hodiny. Potom nechte chvíli v marinádě a šup s nimi na gril. Měkkost masa zaručena.
Tip číslo tři: zadní část žeber je obalena blankou, kterou je dobré několika šikovnými tahy malým nožíkem dostat pryč. Grilovaná žebra tak budou vychytaná a dokonalá.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřových žebírek
4 lžíce lesního medu
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička mletého chilli
2 lžíce rajského protlaku
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup vaření podle receptu

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte ve větší míse všechny ingredience.

Nyní dopřejte žebrům alespoň 2hodinovou lázeň ve vaší skvělé marinádě.

Potom je dejte do trouby a přikryté alobalem pečte cca 2 hodiny.

Ve finále je dejte na gril a při občasném potírání marinádou je pečte, až se na nich vytvoří křupavá vrstvička.

Co jste ještě nevěděli o receptu Grilovaná žebra na medu

Grilovaná žebra na medu jsou lahodným pokrmem, který spojuje chuť šťavnatého masa s jemnou sladkostí medu. Při přípravě se žebra nejprve marinují ve směsi medu, sójové omáčky, česneku a koření, což přidává masu bohatou chuť. Poté se grilují až do dokonalé kůrky, která je křupavá na povrchu a uvnitř zůstává uvnitř měkká a šťavnatá. Grilovaná žebra na medu jsou ideální volbou pro setkání s přáteli nebo rodinné oslavy, kdy si každý může vychutnat tento sladko-slaný kulinářský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, Grilování, České, Chuťovky
Štítky: vepřové maso, grilování, hlavní chod, americká kuchyně, chuťovka, Ostatní kuchyně, vepřová žebra

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Grilovaná žebra na medu.

Přidat komentář