Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou

Recept na jednu porci vepřové panenky ve smetanové omáčce s bazalkou a rajčaty.
Ingredience aneb co potřebujete
150 dkg vepřová panenka
1 ks rajče
1 lžíce olivový olej
1 špetka sušená bazalka
omáčka 1 lžíce bazalkové pesto
3 dl smetana ke šlehání
podle chuti steakové koření
mletý barevný pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Omyjeme si rajče, na kolečka jej nakrájíme a posypeme bazalkovým kořením. Opět na kolečka si nakrájíme vepřovou panenku, zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme steakovým kořením.
Rozpálíme si olej v pánvi á vkládáme plátky z panenky. Tu z obou stran orestujeme a do výpeku pak vkládáme nakrájená rajčata. Taktéž je zlehka orestujeme a vyndáme. Do pánve pak nalijeme smetanu a přidáme pesto. Chvíli omáčku povaříme a solí dochutíme.
Servírujeme tak, že na plátky panenky pokládáme rajčata a takto prokládáme. Poté přelijeme smetanovou omáčkou. Můžeme podávat s opékanými bramborami nebo rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou
Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou je delikátní pokrm, který potěší milovníky masových specialit. Mladé vepřové maso, známé svou jemností, se peče do zlatova a podává s bohatou smetanovou omáčkou, kterou obohacují čerstvé bylinky jako petržel, pažitka nebo tymián. Tato kombinace vytváří lahodnou harmonii chutí, která se perfektně hodí k příloze, jako jsou bramborové knedlíky nebo gratinovaná zelenina. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti nebo rodinné večeře, kde potěší všechny gurmány.