Jednoduchá švestková omáčka

Omáčka, která výborně chutná k uzenému nebo ke grilovanému masu.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g švestková povidla
1 ks citron
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce máslo
dle chuti cukr krupice
Postup vaření podle receptu
Citron důkladně vydrhneme kartáčkem pod horkou vodou a nastrouháme kůru. Poté vymačáme šťávu.
Rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a přidáme švestková povidla. Přidáme citronovou kůru i šťávu a cukr. Promícháme, provaříme a přecedíme přes hustý cedník.
Na závěr řidáme pár kapek rumu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchá švestková omáčka
Jednoduchá švestková omáčka je vynikajícím doplňkem k mnoha pokrmům. Její sladká a kyselá chuť se skvěle hodí k masu, jako je kachna nebo vepřové, a může také ozvláštnit těstoviny či sýry. K přípravě této omáčky stačí zralé švestky, cukr, ocet a koření podle chuti. Pečlivě upravená, švestková omáčka dodá vašim jídlům lahodnou a zajímavou chuť, kterou si každý zamiluje. Ideální je podávat ji teplou nebo studenou, podle preference a typu pokrmu, který ji doprovází.