Jednoduchá švestková omáčka

Jednoduchá švestková omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omáčka, která výborně chutná k uzenému nebo ke grilovanému masu.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g švestková povidla
1 ks citron
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce máslo
dle chuti cukr krupice

Postup vaření podle receptu

Citron důkladně vydrhneme kartáčkem pod horkou vodou a nastrouháme kůru. Poté vymačáme šťávu.

Rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a přidáme švestková povidla. Přidáme citronovou kůru i šťávu a cukr. Promícháme, provaříme a přecedíme přes hustý cedník.

Na závěr řidáme pár kapek rumu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchá švestková omáčka

Jednoduchá švestková omáčka je vynikajícím doplňkem k mnoha pokrmům. Její sladká a kyselá chuť se skvěle hodí k masu, jako je kachna nebo vepřové, a může také ozvláštnit těstoviny či sýry. K přípravě této omáčky stačí zralé švestky, cukr, ocet a koření podle chuti. Pečlivě upravená, švestková omáčka dodá vašim jídlům lahodnou a zajímavou chuť, kterou si každý zamiluje. Ideální je podávat ji teplou nebo studenou, podle preference a typu pokrmu, který ji doprovází.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jednoduchá švestková omáčka.

Přidat komentář