Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Nakrájíme cibuli najemno, slaninu na malé kostičky a žampiony na tenké plátky. Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme polovinu čtvrtky másla a přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 l zeleninového vývaru
500 g žampionů
400 g rýže (4 sáčky)
180 g parmezánu
200 g anglické slaniny vcelku
1 cibule
hrst petrželky (nať)
čtvrt kostky másla (60-70 g)
Postup vaření podle receptu
Cibuli nasekáme na drobno, slaninu pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky.
Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve vložíme polovinu másla, přidáme cibuli se slaninou a smažíme po dobu 5 minut. Následně přidáme žampiony a restujeme další 3 minuty. Poté přisypeme rýži a rychle ji osmahneme asi 1 minutu.
Z vývaru nachystaného v hrnci vedle přidáme jednu naběračku k rýži. Neustále mícháme, dokud se tekutina úplně nevsákne, poté přidáme další naběračku a takto pokračujeme, dokud rýže nebude al dente. Celý proces trvá přibližně 30 minut a spotřebujeme skoro celý vývar. Důležité je stále míchat!
Až je rýže měkká, odstavíme ji z ohně a přidáme zbývající máslo, nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku. Podáváme posypané parmezánem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krémové rizoto se žampiony a parmezánem
Krémové rizoto se žampiony a parmezánem je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní arborio rýže, čerstvé žampiony a bohatý parmezán, který dodává rizotu krémovou konzistenci a nezaměnitelnou chuť. Příprava zahrnuje pomalé vaření rýže s vývarem, což zajišťuje dokonalé spojení chutí a textur. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod nebo působivá příloha a skvěle se hodí k podávání s čerstvými bylinkami a sklenkou bílého vína.