Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Krémové rizoto se žampiony a parmezánem
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 5

Nakrájíme cibuli najemno, slaninu na malé kostičky a žampiony na tenké plátky. Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme polovinu čtvrtky másla a přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

1,5 l zeleninového vývaru
500 g žampionů
400 g rýže (4 sáčky)
180 g parmezánu
200 g anglické slaniny vcelku
1 cibule
hrst petrželky (nať)
čtvrt kostky másla (60-70 g)

Postup vaření podle receptu

Cibuli nasekáme na drobno, slaninu pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky.

Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve vložíme polovinu másla, přidáme cibuli se slaninou a smažíme po dobu 5 minut. Následně přidáme žampiony a restujeme další 3 minuty. Poté přisypeme rýži a rychle ji osmahneme asi 1 minutu.

Z vývaru nachystaného v hrnci vedle přidáme jednu naběračku k rýži. Neustále mícháme, dokud se tekutina úplně nevsákne, poté přidáme další naběračku a takto pokračujeme, dokud rýže nebude al dente. Celý proces trvá přibližně 30 minut a spotřebujeme skoro celý vývar. Důležité je stále míchat!

Až je rýže měkká, odstavíme ji z ohně a přidáme zbývající máslo, nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku. Podáváme posypané parmezánem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Krémové rizoto se žampiony a parmezánem je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní arborio rýže, čerstvé žampiony a bohatý parmezán, který dodává rizotu krémovou konzistenci a nezaměnitelnou chuť. Příprava zahrnuje pomalé vaření rýže s vývarem, což zajišťuje dokonalé spojení chutí a textur. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod nebo působivá příloha a skvěle se hodí k podávání s čerstvými bylinkami a sklenkou bílého vína.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, oběd, běžný den, večeře, smažení, náročné, náročný, sýry

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krémové rizoto se žampiony a parmezánem.

Přidat komentář