Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Aby chléb během pečení nespadl, je nezbytné řídit se určitým postupem. Nejprve do pečící nádoby nalijeme vodu a přidáme olej. Následně nasypeme…
Ingredience aneb co potřebujete
450 g bílé chlebové mouky Doves Farm
50 g hladké pohankové mouky
cca 350 ml vody
2 lžíce rostlinného oleje
7 g sušeného droždí
1 lžíce nerafinovaného cukru
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky soli
Postup vaření podle receptu
Aby chléb při pečení nespadl, je nutné postupovat správně. Nejprve do pekáče nalijeme vodu a přidáme olej. Následně nasypeme všechny sypké ingredience, kromě sušeného droždí, které opatrně vložíme do vykutého důlku. Je důležité, aby droždí nepřišlo do kontaktu s vodou, jinak by kynutí začalo příliš brzy a chléb by se propadl.
Nakonec si vybereme bezlepkový program, zvolíme velikost chleba 500 g a preferovanou barvu. Vždy se rozhodnu pro tmavou, protože bezlepkové chleby obvykle vycházejí světlejší. Po upečení odpojíme pekárnu od elektřiny, otevřeme víko a necháme chladnout přibližně hodinu.
Na závěr si nasadíme hezké chňapky, vezmeme pečicí misku, upečený chleba obrátíme, zabalíme do čisté utěrky a necháme ho úplně vychladnout, abychom ho mohli nakrájet. Obvykle ho nechávám chladnout přes noc, ráno ho nakrájím na porce do sáčků a hned dávám do mrazáku. Potom už jen vyndám potřebné množství a dám je péct v troubě, dokud nebudou křupavé.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny
Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny je skvělou volbou pro ty, kteří se vyhýbají lepku. Je vyroben z kvalitních bezlepkových mouk, které zajišťují jemnou texturu a vynikající chuť. Tento chléb je nejen zdravý, ale také snadno připravitelný v domácí pekárně, která se postará o dokonalé prokvašení a pečení. Poskytuje nejen zdroj energie, ale také uspokojí chuťové buňky. Můžete si ho vychutnat s různými pomazánkami nebo jako základ pro sendviče, ideální pro každodenní konzumaci.