Žampionová omáčka - k těstovinám

Žampionová omáčka - k těstovinám
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve důkladně umyjeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a osmažíme na pánvi s lžící oleje. Poté je posypeme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce oleje
200 g čerstvých žampionů
2 lžíce hladké mouky
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml smetany ke šlehání
3 trojúhelníčky taveného sýra
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Nejdříve důkladně umyjeme žampiony, nakrájíme je na plátky a orestujeme na pánvi s lžící oleje. Poté posypeme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem.

Do směsi přidáme rajčatový protlak a sýr a krátce povaříme. Následně zalijeme smetanou, opět povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Žampionová omáčka - k těstovinám

Žampionová omáčka je lahodným doplňkem k těstovinám, který potěší nejen vegetariánské chuťové buňky. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé žampiony, smetana a bylinky, které společně tvoří krémovou a aromatickou omáčku. Příprava je rychlá a jednoduchá, stačí na pánvi osmahnout nakrájené žampiony a poté je smíchat se smetanou. Omáčka skvěle vytáhne chuť těstovin a přidá jídlu na šťavnatosti. Podávejte ji horkou, posypanou čerstvou bazalkou nebo parmazánem pro dokonalý zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (50 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: houby, těstoviny, omáčky, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, do 30 minut, bezmasá jídla, vegetarianské, dušení, smetanová, houbová, sýrová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Žampionová omáčka - k těstovinám.

Přidat komentář