Žampionová omáčka - k těstovinám

Nejprve důkladně umyjeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a osmažíme na pánvi s lžící oleje. Poté je posypeme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce oleje
200 g čerstvých žampionů
2 lžíce hladké mouky
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml smetany ke šlehání
3 trojúhelníčky taveného sýra
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Nejdříve důkladně umyjeme žampiony, nakrájíme je na plátky a orestujeme na pánvi s lžící oleje. Poté posypeme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem.
Do směsi přidáme rajčatový protlak a sýr a krátce povaříme. Následně zalijeme smetanou, opět povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žampionová omáčka - k těstovinám
Žampionová omáčka je lahodným doplňkem k těstovinám, který potěší nejen vegetariánské chuťové buňky. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé žampiony, smetana a bylinky, které společně tvoří krémovou a aromatickou omáčku. Příprava je rychlá a jednoduchá, stačí na pánvi osmahnout nakrájené žampiony a poté je smíchat se smetanou. Omáčka skvěle vytáhne chuť těstovin a přidá jídlu na šťavnatosti. Podávejte ji horkou, posypanou čerstvou bazalkou nebo parmazánem pro dokonalý zážitek.