Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce

Zelí rozdělíme do čtyř částí. Plátky masa opatrně naklepeme přes potravinovou fólii. Trochu osolíme, opepříme a z vnitřní strany jemně potřeme…
Ingredience aneb co potřebujete
4 silnější plátky z krkovice nebo plece
350 g anglické slaniny nakrájené na 4 silné hranolky
100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky
500 g cuketového nebo kysaného zelí
300 ml vývaru
1 velká cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky na plátky nakrájeného česneku
1 lžíce oleje
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
kremžská hořčice podle chuti
Postup vaření podle receptu
Zelí rozdělíme na čtyři části. Plátky masa jemně naklepeme přes potravinovou fólii. Osolíme je, trochu opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa rozetřeme zelí a přidáme kousek slaniny. Zavineme do závitků, zajistíme nití nebo párátky a umístíme na dno pomalého hrnce.
Na rozehřátý olej v rendlíku dáme osmahnout slaninu a cibuli s česnekem. Jakmile získají zlatou barvu, přidáme papriku, rychle promícháme a zalijeme 200 ml vývaru. Tuto směs pak nalijeme na závitky a hrnec zakryjeme poklicí. Nastavíme na program High a necháme vařit 3,5 hodiny.
Z hrnce vyjmeme závitky a do šťávy přidáme záklechtku, kterou jsme udělali rozmícháním mouky ve 100 ml studeného vývaru. Přimícháme trochu hořčice, promícháme a opět vložíme maso zpět.
Hrnec znovu zakryjeme poklicí a necháme na vysokém stupni vařit dalších třicet minut. K závitkům se hodí jak brambory, tak i knedlíky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce
Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím jsou lahodným pokrmem, který dokonale spojuje chutě masa a zeleniny. Pomalý hrnec zajišťuje, že maso je šťavnaté a plné chuti, zatímco anglická slanina dodává pokrmu slanost a hloubku. Cuketové zelí poskytuje svěží kontrast a zajímavou texturu. Tento recept je ideální pro rodinné večeře, kdy si můžete vychutnat bohaté a syté jídlo bez velkého úsilí v kuchyni. Po několika hodinách vaření se vám na talíři objeví dokonalá kombinace chutí, které potěší každého strávníka.