Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce

Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Porce: 4

Zelí rozdělíme do čtyř částí. Plátky masa opatrně naklepeme přes potravinovou fólii. Trochu osolíme, opepříme a z vnitřní strany jemně potřeme…

Ingredience aneb co potřebujete

4 silnější plátky z krkovice nebo plece
350 g anglické slaniny nakrájené na 4 silné hranolky
100 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky
500 g cuketového nebo kysaného zelí
300 ml vývaru
1 velká cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky na plátky nakrájeného česneku
1 lžíce oleje
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
kremžská hořčice podle chuti

Postup vaření podle receptu

Zelí rozdělíme na čtyři části. Plátky masa jemně naklepeme přes potravinovou fólii. Osolíme je, trochu opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa rozetřeme zelí a přidáme kousek slaniny. Zavineme do závitků, zajistíme nití nebo párátky a umístíme na dno pomalého hrnce.

Na rozehřátý olej v rendlíku dáme osmahnout slaninu a cibuli s česnekem. Jakmile získají zlatou barvu, přidáme papriku, rychle promícháme a zalijeme 200 ml vývaru. Tuto směs pak nalijeme na závitky a hrnec zakryjeme poklicí. Nastavíme na program High a necháme vařit 3,5 hodiny.

Z hrnce vyjmeme závitky a do šťávy přidáme záklechtku, kterou jsme udělali rozmícháním mouky ve 100 ml studeného vývaru. Přimícháme trochu hořčice, promícháme a opět vložíme maso zpět.

Hrnec znovu zakryjeme poklicí a necháme na vysokém stupni vařit dalších třicet minut. K závitkům se hodí jak brambory, tak i knedlíky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce

Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím jsou lahodným pokrmem, který dokonale spojuje chutě masa a zeleniny. Pomalý hrnec zajišťuje, že maso je šťavnaté a plné chuti, zatímco anglická slanina dodává pokrmu slanost a hloubku. Cuketové zelí poskytuje svěží kontrast a zajímavou texturu. Tento recept je ideální pro rodinné večeře, kdy si můžete vychutnat bohaté a syté jídlo bez velkého úsilí v kuchyni. Po několika hodinách vaření se vám na talíři objeví dokonalá kombinace chutí, které potěší každého strávníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (25 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, náročné, náročný, pomalý hrnec

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové závitky s anglickou slaninou a cuketovým zelím, z pomalého hrnce.

Přidat komentář